O Supercupă pentru istorie!

0
240

Universitatea Craiova are şansa de a-şi trece în palmares prima Supercupă, într-un meci care se va disputa chiar în Bănie

Inspirat mesajul fanilor craioveni, care au propus ca finala Cupei României să nu se joace la Craiova, fiindcă astfel Ştiinţa a împuşcat patru iepuri dintr-o dată: n-au existat controverse în privinţa locului de disputare, anunţul fiind făcut când Universitatea era cu un picior şi jumătate în ultimul act, a câştigat trofeul şi la Bucureşti, a avut parte de o atmosferă senzaţională şi în capitală, iar jucând pe Arena Naţională finala Cupei a avut ocazia să dispute Supercupa în Bănie. Rămâne de văzut dacă astăzi alb-albaştrii vor profita de avantajul terenului propriu, unul dintre puţinele atuuri în faţa campioanei, cotată drept mare favorită în meciul de pe „Ion Oblemenco”.

Devis Mangia a prefaţat astfel partida cu CFR: „Va fi un meci foarte dificil, cu o echipă foarte bună, care posedă jucători puternici. Au un nou antrenor, să vedem dacă va schimba ceva în stilul lor de joc, fiindcă are idei importante, o altă filosofie faţă de Dan Petrescu. CFR nu doar că nu a slăbit faţă de anul trecut, ci a şi cumpărat alţi fotbalişti foarte buni. Anul trecut am câştigt doar o singură dată cu CFR, dar am avut meciuri foarte strânse” a spus . Despre echipa proprie, Mangia a declarat: „Avem o echipă bună, avem timp să ne mai şi întărim, perioada de mercato este lungă.. Anul trecut aveam alte caracteristici, s-au schimbat, fiindcă ne-au plecat jucători. Nu cred că vor mai pleca alţii, doar vor veni. Avem nevoie de suporteri, trebuie să fie alături de noi, suntem bucuroşi că jucăm acasă, dar sunt convins că ar fi fost tot atâţia fani ai Craiovei şi la Bucureşti, au demonstrat asta la finala Cupei” a declarat Mangia, anunţând că vor lipsi în meciul cu CFR: Martic, Rossi şi Bic, iar Kelic este incert.

Balaci a asistat la antrenamentul oficial al Craiovei

Devis Mangia a fost foarte agitat, atât în timpul conferinţei de presă, cât şi la antrenamentul oficial, ţipând de câteva ori la cei din staff, în special atunci când a realizat că fundaşul Renato Kelic nu era prezent de la începutul şedinţei de pregătire. Mangia a avut totuşi câteva clipe pentru a se întreţine cu legenda Ştiinţei, Ilie Balaci, care a asistat la antrenamentul alb-albaştrilor.

Mitriţă, noul căpitan: „Vrem să ne batem pentru acest trofeu”

Alex Mitriţă, prezentat drept noul căpitan al Universităţii Craiova, este optimist înaintea Supercupei: „Jucăm cu campioana, va fi un meci greu, dar ne-am pregătit bine în cantonamentul de vară şi sperăm să câştigăm Supercupa. Vrem să ne batem pentru acest trofeu. Nu este nicio răzbunare, fiindcă ei au luat titlul, noi am luat Cupa. Ne bucurăm că jucăm acasă, dacă erau 50.000 de locuri era plin stadionul, nici eu n-am putut să onorez toate solicitările”” a spus atacantul oltean”. Acesta spune că nu are intenţia să părăsească în curând echipa din Bănie, în ciuda ofertelor pe care le primeşte: „Nu este o presiune în plus pentru mine că am rămas la echipă după ce au plecat Gustavo şi Băluţă. Sunt doar de un an la Craiova, nu mă gândesc să plec nici anul următor, mă simt bine acasă”.

 

Universitatea Craiova – CFR Cluj

Sâmbătă, ora 20.30, stadion: „Ion Oblemenco”

Universitatea Craiova: Pigliacelli – R. Popa, Gardoş, Tiago Ferreira – Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Burlacu, Mitriţă, Glavina. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Briceag, Kelic, Cicâldău, Bărbuţ, Baicu, Mihăilă.

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora – Hoban, Djokovic, Culio – Costache, Deac, Ţucudean. Antrenor: Edward Iordănescu. Rezerve: Vâtcă – An. Radu, Lang, Păun, Mailat, Ioniţă, De Luca.

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti). Asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui), Marius Urzică (Piatra Neamţ). Rezervă: Marius Avram (Bucureşti). Observatori: Sorin Boca (Iaşi), Adrian Lucaci (Arad).