CM 2018: Rusia – Arabia Saudită, în partida inaugurală!

0
298

Pe Lujniki, cel mai mare stadion din Moscova, astăzi, cu începere de la ora 18.00, debutează cea de-a 21-a ediție a Campionatului Mondial la Fotbal. În partida inaugurală, se întâlnesc Rusia și Arabia Saudită, din păcate două echipe modest plasate în clasamentul FIFA. Cel mai mare eveniment sportiv al planetei este o ocazie specială pentru a oferi o imagine favorabilă Rusiei – țară gazdă – departe de cea deținută, prin jocurile diplomatice internaționale. Cu condiția, ca totul să iese bine. „Țara noastră s-a pregătit să organizeze o Cupă Mondială ireproșabilă, garantând celor care vin în Rusia un confort maxim și emoții pozitive”, a declarat, ieri, Vladimir Putin, la cel de-al 68-lea Congres al FIFA, unde a fost invitat. 13 miliarde de dolari a cheltuit Rusia pentru a pune la punct o infrastrucutră, despre care se spune că este ireproșabilă. Măsurile de securitate sunt, de asemenea, deosebite și, ca un exemplu, numai în Moscova au fost deplasați peste 30.000 de polițiști din afara capitalei. Iată echipele probabile care se vor alinia la fluierul arbitrului argentinian, Nestor Pitana:

Rusia: Akinfeev (TSKA Moscova) – Kutepov (Spartak), Ignacevici (TSKA Moscova), Granat (Rubin Kazan), Golovin (TSKA Moscova), Dzagoev (TSKA Moscova), Zobnin (Spartak), Zirkov (Zenit) – Samedov (Spartak), Al. Miranșuk (Lokomotiv), Smolov (Krasnodar). Selecționer: Stanislav Șertșesov

Arabia Saudită: Al Mayuf (Al Hillal) – Al Harbi (Al Ahli), Os Hawsawi (Al Hillal), Om Hawsawi (Al Nassr), Al Shahrani (Al Hillal), Al Dawsari (Villareal), Al. Faraj (Al Hillal), Otayf (Al Hillal), Al Jassim (Al Ahli), Al Muwallad (Levante), Al Sahlawi (Al Nassr). Selecționer: Antonio Pizzi.