„Ţaica Balica” din Urzicuţa, la 100 de ani: „Secretul meu este munca…”

0
240

Momente emoţionante, dar şi pline de bucurie, ieri, în comuna doljeană Urzicuţa. Rudele, vecinii, dar şi reprezentanţii administraţiei publice locale, în frunte cu primarul comunei, Florea Grigorescu, s-au adunat pe strada „George Topârceanu” ca să o sărbătorească pe „Ţaica Balica”, mai precis doamna Floarea Constantinescu, care a împlinit 100 de primăveri. I-a primit pe toţi cu bucurie, uşor stingherită de toată atenţia de care a avut parte, s-a bucurat de flori, de tort şi de şampanie şi a spus că secretul ei este că nu s-a lăsat şi a muncit cât de mult a putut.

aniversataUşor împuţinată de vreme şi de vremurile care au trecut peste ea, dar încă în putere şi gătită de sărbătoare, aşa cum se cade într-o asemenea zi, Floarea Constantinescu, „Ţaica Balica”, aşa cum o ştie lumea de prin sat, i-a primit, ieri, zâmbitoare, pe toţi cei care i-au trecut pragul să o felicite la împlinirea centenarului. N-ai zice că au trecut 100 de ani peste ea… A depănat, cu amabilitate, din caierul cu amintiri şi a spus că nu are nici un secret, doar că nu s-a lăsat şi a muncit cât a putut de mult, toată viaţa.

„Aveam 14 ani când tata, un om nu prea bogat, din Bistreţ, m-a măritat la Urzicuţa, şi uite-aşa, eu, o fată mititică, a trebuit să vin la socri, să gătesc pentru 12 persoane, să spăl, să fac curat… Dar ambiţia m-a făcut să nu cedez, ca altele, să respect socrii şi rudele, să nu mă las… Am avut multe bucurii, cu copiii, cu nepoţii,  dar este şi greu să vezi cum mor toţi cei dragi şi tu rămâi, şi rămâi, şi iar rămâi… E cea mai grea boală să fii singur. Noroc cu nepoţii, care au grijă de mine şi mă răsfaţă, că altfel ar fi greu. Dacă vreţi, secretul vieţii mele este munca şi ambiţia”, a povestit „Ţaica Balica”.

Prezent la acest moment emoţionant pentru familie, dar şi pentru comunitate, fiind primul localnic ce atinge această venerabilă vârstă, edilul comunei Urzicuţa, ing. Florea Grigorescu, pe lângă urările de viaţă lungă şi sănătate, a promis că o aşteaptă pe sărbătorită la zilele comunei pentru că vrea să îi acorde titlul de „Cetăţean de onoare” al comunei Urzicuţa, dar şi o sumă de bani, toate astea într-un cadru oficial.