“U” Craiova, pregătită să joace cu spectatori meciul cu CFR Cluj

0
899

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că de sâmbătă se pot organiza evenimente sportive în aer liber cu ocuparea a 25 % din capacitatea arenelor, Universitatea Craiova s-a declarat este pregătită să asigure organizarea derby-ului cu CFR Cluj, programat sâmbătă, de la ora 21.30. Numai că decizia finală  aparţine FRF şi LPF, iar acestea au precizat că aşteaptă ca ISU, MTS și Ministerul Sănătății să publice normele și procedurile aferente.

„Salutăm decizia prin care ne apropiem cu pași repezi de întâlnirea cu voi pe stadion și vă asigurăm că întreprindem toate demersurile necesare pentru ca meciul de sâmbătă, 15 mai 2021, ora 21:30, cu CFR Cluj, să se dispute cu suporteri în #VulcanulDePeOblemenco. Precizăm faptul că o decizie în acest sens trebuie dată de către organizatorii competiției, FRF și LPF. Clubul Universitatea Craiova este pregătit din punct de vedere logistic să asigure accesul spectatorilor pe stadion, cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare. Vom reveni în cel mai scurt timp posibil cu toate detaliile” a anunţat Universitatea Craiova.

În situaţia în care fanii vor reveni pe stadion, condiţiile de intrare vor fi mai mult ca sigur legate de veccinare şi testare. La Craiova ar putea intra circa 7.500 de spectatori, în condiţiile în care sunt peste 4 mii de abonamente, aşa că s-ar scoate la vânzare numai în jur de 3.000 de tichete pentru derby-ul cu CFR Cluj.

Ultimul meci care s-a jucat cu spectatori pe „Ion Oblemenco” a fost Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaş 2-1, pe 1 martie 2020. Universitatea Craiova era echipa cu cea mai mare medie de spectatori la meciuri în momentul în care s-au închis porţile arenelor, peste 13.000 de fani, dublu faţă de următoarea în această ierarhie, FCSB.