Poliţist craiovean arestat la domiciliu după ce a fugit de la Parchet

0
494

Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, agentul Dorin Petcu, a primit, ieri, arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce, vineri, a fugit de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, unde fusese chemat pentru a fi audiat. El este inculpat într-un dosar în care este acuzat de purtare abuzivă, şantaj, instigare la lipsire de libertate şi instigare la fals intelectual. Imediat după ce a dispărut de la Parchet s-a emis mandat de aducere pe numele său şi au fost demarate procedurile pentru a fi dat în consemn la frontieră, iar sâmbătă seară, agentul s-a predat la Poliţia Piteşti, de unde a ajuns în arestul IPJ Dolj.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, agentul Dorin Petcu, din cadrul IPJ Dolj, a fost chemat, vineri, 11 mai a.c., la sediul instituţiei pentru a fi audiat de procurorul de caz, în dosarul în care era cercetat pentru purtare abuzivă, şantaj, instigare la lipsire de libertate şi instigare la fals intelectual. Faptele au fost comise în noaptea de 27/28 iulie 2016, când Petcu şi alţi poliţişti ar fi luat pe sus un craiovean, Ionuţ Boceanu, l-ar fi băgat cu forţa în maşină, dus la sediul IPJ Dolj, bătut, şi apoi ameninţat să nu depună plângere. Craioveanul a formulat, la momentul respectiv, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în care a sesizat faptul că a fost bătut de mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Dolj, precizând că îi ştie numele doar lui Dorin Petcu. În certificatul medico-legal pe care l-a obţinut se specifica faptul că are nevoie de 12-14 zile pentru vindecarea leziunilor suferite.

Dosarul s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, de unde a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. De aceea fusese chemat aici Petcu. El s-a prezentat, vineri, dar a spus că nu vorbeşte decât în prezenţa avocatului său şi că merge la maşină să-şi ia telefonul ca să-l sune. Numai că a urcat în maşină şi a dispărut, fără să mai răspundă la telefon. Procurorii au emis mandat de aducere pe numele său, au făcut demersurile necesare pentru a fi dat în consemn la frontieră şi anunţaseră că vor cere mandat de arestare în lipsă pe numele său. Agentul s-a predat, însă, sâmbătă, la Poliţia Piteşti, de unde a fost adus la Craiova. Procurorul de caz a emis pe numele său ordonanţă de reţinere, a fost introdus în arestul IPJ Dolj, iar ieri a fost prezentat Judecătoriei Craiova, care l-a plasat în arest la domiciliu: „dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul PETCU DORIN DANIEL pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13 mai 2018 până la data de 11 iunie 2018 inclusiv”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Procurorii îl vor după gratii, astfel că au anunţat că vor face contestaţie.