Quinta craioveană a făcut show la All Star Game

0
265

Baschetbaliştii de la SCMU Craiova au marcat nu mai puţin de 70 de puncte pentru echipa Sudului în meciul vedetelor din Liga Naţională

 Ca şi acum doi ani, meciul vedetelor din Liga Naţională masculină, disputat de această dată în Sala „Antonio Alexe” din Oradea s-a încheiat la egalitate, 131-131. Ca de obicei, în partida care prefaţează play-off-ul campionatului s-a jucat relaxat, defensivele fiind practic doar de faţadă, iar slam-dunk-urile şi aruncările spectaculoase au abundat. Cei cinci jucători care au reprezentat Craiova la All Star Game 2016 au fost principalii protagonişti ai disputei, marcând împreună nu mai puţin de 70 de puncte. La final, statisticile lor au fost: Travis Bureau – 28 puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive; Darius Hargrove – 24 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive; Aaron Johnson – 20 puncte, 3 recuperări, 9 pase decisive; Cătălin Burlacu – 4 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive; Bogdan Popescu – 4 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive.

Travis Bureau a fost vedeta serii, el fiind principalul marcator, cu 28 de puncte, reuşind un double double cu cele 11 recuperări, iar blocajul său din ultima secundă, la Alhaji Mohammed, a păstrat egalitatea pe tabelă. Bureau a participat şi la concursul de slam-dunk-uri, ajungând în finală cu Kevin Hardy, însă jucătorul Sibiului s-a impus cu o reuşită finală de mare efect, determinându-l pe Travis să renunţe la ultima tentativă.

O alegere ciudată a fost cea a MVP-ului meciului Nord-Sud, stelistul Porter Troupe, care a reuşit doar 17 puncte, fiind depăşit de alţi cinci jucători, printre care şi Bureau, care se aşteapta să fie ales MVP, la concurenţă cu viitorul său adversar din play-off., „mureşeanul” Alhaji Mohammed. Un alt moment destul de jenant a fost când preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, s-a dus să-i înmâneze premiul de MVP lui Darius Hargrove, pe care l-a confundat cu Porter Troupe. Concursul aruncărilor de 3 puncte a fost adjudecat de MVP-ul finalei Cupei României, desfăşurată cu o zi mai devreme, coordonatorul Clujului, Filip Adamovic.

Luni începe play-off-ul Ligii Naţionale, confruntările fiind: SCMU Craiova – BC Mureş, Steaua Eximbank – Dinamo, U BT Cluj – Atlassib Sibiu şi Municipal Oradea – Phoenix Galaţi.