Bogdan Burcea vrea în finală: „Abia acum începe greul”

0
1247

Antrenorul handbalistelor de la SCM Craiova crede că „Ion Oblemenco” s-ar umple dacă echipa din Bănie ar juca acolo ultimul act al Cupei EHF

Echipa feminină de handbal a Craiovei a realizat deja una dintre cele mai mari performanţe ale sportului din Bănie, prin accederea în semifinalele Cupei EHF. Pentru antrenorul Bogdan Burcea şi pentru jucătoarele Cristina Zamfir Florianu şi Andreea Pricopi înseamnă egalarea performanţei de acum 2 ani, cu Corona Braşov, formaţie eliminată atunci în penultimul act de echipa germană Metzingen. Totuşi, parcursul actual este unul mult mai important, ţinând cont de noul format al competiţiei, unul cu cu grupe. Practic, este aceeaşi diferenţă între defuncta Cupă a Campionilor şi actuala Champions League, la fotbal. Modest, Bogdan Burcea nu-şi asumă toate meritele: „Ceea ce am realizat este un rezultat al Craiovei, al orașului, al suporterilor, al sponsorilor, al conducerii administative. Noi nu am făcut decât să punem în practică sprijinul acordat”. Antrenorul echipei este cel care a crezut cel mai mult în această calificare. Atât la finalul partidei tur cu Lada, dar şi după victoria cu CSM Bucureşti, Burcea a reiterat ideea „remontadei”, în Rusia. Şi tot el spune că poate duce echipa în ultimul act. „Abia acum începe greul, deoarece am eliminat principala favorită la câștigarea acestei competiții. Este un lucru care ne obligă. În semifinală, dacă nu ne vom comporta ca până acum, să fim modești, să ne pregătim foarte bine, ne va fi greu. După 35 de ani, o echipă din Craiova se califică într-o semifinală de cupă europeană. Sunt craiovean, de copil sunt fan al sportului alb-albastru. Îmi doresc să depășim performanța Craiovei Maxima și să ducem această echipă în finală. Avem dreptul să visăm, dar realitatea ne-a adus în această semifinală. Nimeni nu se va da la o parte, oricine își dorește o finală, un trofeu. Am încredere că suntem în stare să calificăm echipa în finală“, crede antrenorul craiovean. Burcea spune că este posibilă disputarea finalei pe „Ion Oblemenco” şi că acesta s-ar umple dacă ar organiza acest meci. Întrebat ce nebunie ar face dacă ar aduce trofeul în Bănie, antrenorul a spus: „Aş lua-o de la capăt”. Burcea nu a uitat să-şi „înţepe” foştii şefi, de la Corona Braşov, care se declarau nemulţumiţi de performanţe când echipa juca semifinale de cupă europeană, iar acum se află undeva la mijlocul ierarhiei Ligii Florilor.

Cristina Florianu: „Am făcut istorie”

Interul Cristina Florianu este pe locul 3 în topul golgheterilor actualei ediţii a Cupei EHF, cu 49 de goluri, în condiţiile în care ea joacă la fiecare meci cu infiltraţii, din cauza unor probleme la umăr, aceasta fiind cauza pentru care a fost sărită din schemă la ultima convocare la lot de selecţionerul României, Martin Ambros. „Sunt fericită că am făcut istorie, am muncit mult, dar îmi doresc să nu ne oprim aici, vom lupta să ajungem în finală. Nu mai bag în seamă nici durerile la umăr, contează doar fericirea” spune olteanca. Portarul Iulia Dumanska, eroina returului de la la Togliatti, trăieşte momentul şi se gândeşte în acelaşi timp că este o şansă mare de a câştiga trofeul: „Suntem foarte fericite, este un moment extraordinar pentru noi. Sperăm să câştigăm Cupa EHF”. Veterana Valentina Ardean Elisei a făcut un meci excelent în Rusia, marcând 9 goluri din tot atâtea aruncări, 5 dintre ele fiind din 7 metri, procedeu prin care a şi reuşit golul calificării. „Este o bucurie enormă, pentru că am muncit foarte mult pentru această calificare și ne-am dorit foarte mult să mergem mai departe. În momentul în care am văzut că am pierdut la două goluri diferență ne-am dat seama că avem o șansă, chiar dacă jucam în deplasare. Mă bucur că am avut procentaj de sută la sută la aruncările la poartă și am reușit să îmi ajut echipa. Îmi doresc să avem rezultate din ce în ce mai bune și să încheiem sezonul sus în clasament” a spus „Alice”. Semifinalistele europene au fost întâmpinate şi felicitate la sosirea acasă, la Polivalentă, atât de suporteri, cât şi de oficialităţi, respectiv administratorul oraşului, Sorin Manda, şi de viceprimarul Adrian Cosman.

Dubla cu Kastamonu Belediyesi va avea loc pe 7-8 aprilie (în Turcia) şi pe 14-15 aprilie, în Bănie. Sala Polivalentă a anunţat deja preţul biletelor pentru disputa de la Craiova, acesta fiind de 20 de lei, intrare generală.