Hoţ de lemne oprit de jandarmi cu focuri de armă

0
80

Un bărbat de 47 de ani din comuna doljeană Piscu Vechi, surprins la furat de lemne de un echipaj al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, a încercat să fugă de oamenii legii, fiind prins abia după ce jandarmii au tras un foc de armă în aer. Bărbatul, care nu este la prima faptă de acest gen, este cercetat penal şi a rămas fără căruţă.

pistolReprezentanţii Grupării de Jandarmi Mobile (GJMb) Craiova au anunţat că, duminică, 12 martie a.c., în jurul orei 15.30, în timp ce acţiona pentru prevenirea şi combaterea tăierii ilegale şi sustragerii de material lemnos pe raza comunei Piscu Vechi, în punctul „Trupu Piscu”, un echipaj mobil din cadrul Grupării de Jandarmi Craiova, a depistat o persoană care conducea o căruţă încărcată cu material lemnos de esenţă salcâm.

Jandarmii i-au solicitat să se oprească, însă pentru că bărbatul nu s-a oprit la somaţiile verbale ale jandarmilor, fugind cu căruţa spre localitate, unul dintre subofiţeri a executat foc în plan vertical cu armamentul din dotare. Jandarmii l-au oprit astfel şi l-au identificat pe autor, stabilind că este vorba despre Daniel D., în vârstă de 47 de ani, din comuna Piscu Vechi, care a fost condus la sediul Postului de Poliţie Piscu Vechi pentru cercetări.

Bărbatul nu este la prima abatere, fiind prins şi sancţionat şi pe data de 30 ianuarie a.c., cu amendă în valoare de 2.000 de lei pentru încălcarea legislaţie în domeniul silvic. Cantitatea de 0,617 m.c. de material lemnos şi atelajul hipo au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor. În urma uzului de armă nu au rezultat victime şi pagube materiale. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 107 şi 109 din Legea nr. 46/2008, respectiv tăiere ilegală şi furt de material lemnos.