30.000 pachete de ţigări netimbrate, confiscate de poliţiştii craioveni  / Prins cu maşina „burduşită” cu ţigări de contrabandă

0
71

Poliţiştii craioveni cercetează un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Bucureşti, pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, după ce, în noaptea de duminică spre luni, în autovehiculul cu care acesta circula prin Craiova au fost descoperite aproximativ 600.000 ţigarete netimbrate. Maşina şi ţigările au fost indisponibilizate de oamenii legii, iar pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal.

tigari (1)Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.00, o echipă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, aflată în serviciul de patrulare, l-a depistat, pe strada Potelu, din municipiu, pe Marius Pană, de 36 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce transporta cu o autoutilitară marca Renault, zeci de pachete de ţigări netimbrate.

tigariÎn urma verificării autoutilitarei, după ce au descărcat şi inventariat captura, poliţiştii craioveni au constatat că în interior se aflau aproximativ 30.000 pachete de ţigări fără timbru de marcaj fiscal românesc, cele aproximativ 600.000 ţigarete provenind din contrabandă. Atât ţigările, cât şi autoutilitara au fost indisponibilizate de oamenii legii în vederea continuării cercetărilor, acestea fiind predate reprezentanţilor Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova în vederea calculării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

 „Poliţiştii au întocmit pe numele celui în cauză un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, investigaţiile fiind preluate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celui în cauză”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.