Consilier ALDE: Instituțiile de cultură din Craiova primesc subvenții prea mari de la buget

0
225

Într-o ședință extraordinară, care a avut loc astăzi, consilierii municipali au aprobat bugetul Craiovei pe anul 2020. Așa cum era de așteptat, au fost și critici care au fost aduse propunerii bugetare din acest an.

Consilierul ALDE, Dumitru Mănescu, a observat că instituțiile de cultură din Craiova primesc subvenții de la buget care sunt aproape mai mari decât veniturile. Suma totală pe care a primit-o capitolul cultură este de 100,38 milioane de lei. Banii sunt împărțiți astfel: Casa de Cultură „Traian Demetrescu” – 2,44 milioane de lei, Opera Română – 13,5 milioane de lei, Filarmonica Oltenia – 12,5 milioane de lei, Teatrul pentru Copii și Tineret „Colibri” – 3,5 milioane de lei, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” – 3,5 milioane de lei.

Printre societățile menționate de acesta, s-a aflat și RAT Craiova, despre care a spus că a primit, de asemenea, o sumă prea mare de la buget. Banii pe care îi primește operatorul de transport este pentru acoperirea diferențelor de tarif pentru gratuitățile suportate pentru pensionari și reducerile de abonament pentru elevi și studenți – 26,25 milioane de lei.

Primarul Mihail Genoiu i-a răspuns consilierului ALDE că, peste tot în lume, transportul în comun este subvenționat.