MApN: Miniştrii Apărării din ţările NATO sunt îngrijoraţi că Rusia dezvoltă sistemul de rachete SSC-8

0
48

Miniştrii apărării din statele membre ale NATO, reuniţi la Bruxelles, şi-au arătat îngrijoarea faţă de acţiunile Rusiei din ultima perioadă, transmit reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN), printr-un comunicat de presă. La reuniune participă şi ministrul român al Apărării.„În prima zi a Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, miercuri,13 februarie, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a participat la două sesiuni de lucru formale în cadru aliat – prima referitoare la evoluţiile şi implicaţiile pentru Alianţă în ceea ce priveşte Tratatul privind forţele nucleare intermediare (INF), iar cea de a doua, la implementarea posturii de descurajare şi apărare”, se arată într-un comunicat al MApN, transmis ieri.

Potrivit sursei citate, miniştrii au discutat şi despre acţiunile Rusiei din ultima perioada şi şi-au arătat îngrijorarea în acest sens.

„În cadrul discuţiilor, miniştrii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de continuarea de către Rusia a dezvoltării şi dislocării sistemului de rachete SSC-8, prin încălcarea Tratatului INF. A fost subliniat faptul că aceasta reprezintă un risc semnificativ la adresa securităţii Euro-Atlantice şi că NATO va continua să menţină o postură credibilă şi eficientă de descurajare şi apărare. Elementul central al discuţiilor a vizat identificarea implicaţiilor încălcării de către Rusia a tratatului şi modul în care Alianţa trebuie să se adapteze la această nouă situaţie”, se mai arată în comunicatul MApN. (sursa : mediafax.ro)