”Semnalele venite din partea celor mai importanți operatori economici din energie  trebuie auzite și ascultate ”

0
77

Deputat Ion Cupă, vicepreședinte național ALDE  : ”Semnalele venite din partea celor mai importanți operatori economici din energie  trebuie auzite și ascultate ”

ALDE consideră că, numai dialogul poate genera legi mai bune pentru dezvoltarea societății noastre și creșterea calității vieții. În acest sens, trebuie înțeleasă și întâlnirea liderului nostru Călin Popescu Tăriceanu cu reprezentanții companiilor românești, de stat sau private, responsabile pentru producerea, furnizarea, transportul și distribuția energiei.

Semnalele venite din partea celor mai puternici operatori din domeniu privind inconveniențele OUG 114 trebuie tratate cu maximă responsabilitate.

ALDE a pus accent în permanență pe încurajarea investițiilor tehnologice în industrii care pot crește competitivitatea și, pe această bază, pot genera prețuri mai mici ale produselor la consumatorul final.

Apreciem că, eliminarea taxei de 2% pe cifra de afaceri a acestor societăți din energie ar încuraja tocmai apetitul acestora pentru investiții noi, pentru retehnologizare și creșterea eficienței.

În același timp considerăm că efectele bune ale OUG 114 trebuie conservate. Limitarea prețului la gazele naturale pentru consumatorii casnici este un astfel de efect care înseamnă protecție socială reală.

       ”Este nevoie de o discuție constructivă în Coaliției pe această temă și bineînțeles de o dezbatere parlamentară aplicată la care să fie invitate toate părtile interesate.Trebuie să găsim un echilibru corect între necesitatea dezvoltării competitive a sectoruui energetic și nevoia protecției consumatorilor casnici, în special a categoriilor cu adevărat vulnerabile”– apreciază deputatul Ion Cupă, vicepreședinte național al ALDE.                             

 

                                                          BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ