Autorul accidentului mortal de la Breasta trimis în judecată

0
47

Şoferul de 23 de ani, care în decembrie 2014 a accidentat mortal o femeie, în comuna Breasta şi şi-a abandonat maşina la locul impactului, dispărând, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv. Dosarul în care va fi judecat pentru ucidere din culpă şi conducere fără permis s-a înregistrat joi, 12 februarie a.c. la Judecătoria Craiova, instanţa menţinându-i la aceeaşi dată şi arestarea preventivă. Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 13 martie a.c.   

Rupi Curte, de 23 de ani, din Bucureşti, care locuia fără forme legale în Craiova, a fost arestat preventiv pe 18 decembrie 2014, în baza mandatului emis de Judecătoria Craiova, pentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Reamintim că, pe 16 decembrie 2014, seara, poliţiştii de la Rutieră erau anunţaţi prin 112 că, pe DJ 606, în comuna Breasta, s-a produs un accident de circulaţie în urma căruia o persoană a decedat. Din primele cercetări ale poliţiştilor rutieri s-a stabilit faptul că Valeria Ionică, de 61 de ani, din localitate, în timp ce se afla pe partea dreaptă a DJ 606 în direcţia de mers Breasta către Predeşti, unde tocmai ieşise dintr-un magazin, a fost accidentată mortal de un autoturism. După producerea accidentului, conducătorul auto a abandonat autoturismul la locul impactului, părăsind locul accidentului fără încuviinţarea organelor de cercetare. A fost demarată o anchetă, iar în urma activităţilor specifice de cercetare desfăşurate de poliţiştii Biroului Rutier Craiova, la mai bine de 24 de ore de la comiterea faptei, oamenii legii au reuşit să dea de urma autorului accidentului. Aceştia l-au identificat pe Rupi Curte, de 23 de ani, din Bucureşti, care locuia fără forme legale în Craiova, stabilind faptul că el este cel care a produs accidentul rutier mortal. Se pare că avea şi motive să dispară, întrucât în urma verificărilor s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducere a unui autovehicul fără permis, fiind introdus în arestul IPJ Dolj. O zi mai târziu, după ce a fost audiat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Rupi Curte a fost prezentat Judecătoriei Craiova, instanţă care a admis propunerea procurorilor şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a şoferului fugar, măsura fiind prelungită ulterior.

Poliţiştii şi procurorii au finalizat cercetările în cauză, iar joi, 12 februarie a.c., au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Rupi Curte, pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi conducerea unui autovehicul fără permis. În aceeaşi şedinţă, instanţa i-a menţinut acestuia arestarea preventivă: „Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de înlocuire a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiată. Menţine ca fiind temeinică şi legală măsura arestării preventive dispuse faţă de inculpatul CURTE RUPI prin încheierea nr. 145/18.12.2014 a Judecătoriei Craiova. Se comunică inculpatului copie certificată a rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecatoria Craiova. Se comunică inculpatului obiectul procedurii în camera preliminara, precum şi apărătorilor că în termen de 20 de zile pot formula în scris cereri şi excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12.02.2015, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova.