Piaţa din Brestei devine sală de box

0
100

Cele două ringuri de joc, aflate în dotarea noii secţii de box a SCM Craiova, vor fi mutate în fosta piaţă din cartierul Brestei. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a anunţat că spaţiul în care a funcţionat piaţa nu mai are nici o utilitate în prezent şi că se pretează la o sală de box după ce vor fi făcute câteva reamenajări.  

Potrivit primarului, solicitarea a venit din partea conducerii SCM Craiova. Clubul aflat în subordinea Primăriei Craiova a cerut ca imobilul în care a funcţionat fosta piaţă din Brestei să-i fie cedat pentru a-şi amplasa acolo ringurile de box, iar autorităţile locale au fost de acord cu această idee.

„Începând de anul acesta, cele două ringuri de box pe care le avem sunt planificate să fie mutate în fosta piaţă de pe Brestei, unde nu se desfăşoară absolut nimic la ora actuală. Cei de la secţia de box au cerut să se mute acolo ringurile de box”, a declarat primarul Craiovei.

Piaţa a fost închisă la cererea locatarilor

Imobilul în care se va muta Secţia de box este o construcţie nouă, care a fost ridicată de la zero în momentul în care s-a amenajat o piaţă care să deservească locuitorii din zona Brestei. Între timp, când au apărut mai multe supermarketuri în preajmă, piaţa nu şi-a mai atins scopul, fiind închisă în cele din urmă. Primarul spune că acum piaţa s-a transformat într-un fel de garaj public şi că este o variantă bună să se transforme într-o sală de box.

„Piaţa a funcţionat foarte puţin din cauza locuitorilor din zonă care au cerut să se închidă această piaţă pentru că era zgomot şi le provoca tot felul de probleme. Această piaţă s-a transformat într-un fel de garaj public. O să-i punem termopane şi o să funcţioneze ca o sală de sport pentru sportivii noştri”, a menţionat primarul.  

Box cu atleţii

Cele două ringuri de box au fost amplasate, până acum, în Sala Polivalentă, în aceeaşi sală aflându-se şi pista pentru atletism. Directorul CSM Craiova, consilierul liberal Pavel Badea, i-a reproşat primarului, în aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Municipal Craiova, că ringurile de box îi încurcau pe atleţi.

„Acest oraş este recunoscut din punct de vedere al performanţelor sportive în principal datorită secţiilor de atletism. De-a lungul timpului, foarte mulţi sportivi de performanţă de pe secţia de atletism au făcut performanţe notabile pentru Craiova. Nefiind foarte mult timp în Craiova, cu excepţia ultimilor trei, nu ştiţi acest lucru, dar eu vă anunţ”, a spus Pavel Badea.

Pistă de atletism şi în Grădina Botanică

 După ce i-a replicat la provocare, Olguţa Vasilescu a declarat că pista de atletism nu a fost afectată de cele două ringuri de box şi că, în plus, sportivii care practică atletismul vor beneficia chiar de o infrastructură mai bună.

„Stadionul de atletism este în lucru, mai mult decât atât am luat în calcul să organizăm încă o pistă de atletism în Grădina Botanică, de 800 de metri, de tartan, astfel încât să se poată desfăşura această activitate şi în aer liber”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

În ceea ce priveşte pista de atletism de pe fostul stadion „Ion Oblemenco”, care s-a dezafectat odată cu începerea lucrărilor de reconstrucţie, autorităţile au spus că putea fi folosită de atleţi, dar în nişte condiţii improprii, deoarece deja crescuse iarba pe ea.