A fost deschis un dosar penal în cauză! / Angajată a DGASPC Dolj suspendată pentru că a lovit un copil de 6 ani

0
67

Poliţiştii Secţiei 4 din municipiul Craiova au fost sesizaţi, ieri după-amiază, cu o plângere din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj, cu privire la un incident petrecut pe 2 ianuarie a.c. Este vorba despre o angajată de la Centrul de recuperare şi reabilitare pentru copilul cu handicap „Noricel“ din Craiova care la data respectivă ar fi lovit un copil de 6 ani, cu handicap sever, internat aici. Angajata a fost suspendată ieri din funcţie şi, pe lângă ancheta Poliţiei, ea mai face obiectul unei cercetări disciplinare dispusă de conducerea DGASPC Dolj.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, Florin Stancu, a precizat, ieri, că o angajată a instituţiei – instructor de educaţie la Centrul de recuperare şi reabilitare pentru copilul cu handicap „Noricel“ din Craiova – a fost suspendată din funcţie. Măsura a fost luată după ce, în urma unei cercetări prealabile făcută de şefa Centrului „Noricel” a reieşit că angajata, care este în instituţie de aproximativ un an şi jumătate, a agresat un copil de 6 ani cu handicap sever. Totul s-a petrecut pe 2 ianuarie şi infirmiera cu pricina, deşi avea această obligaţie, nu a consemnat incidentul în registrul Centrului, aşa cum ar fi trebuit. Mai mult, a explicat Florin Stancu, fapta a fost descoperită de şefa Centrului „Noricel” care, deşi era în concediu, a trecut pe la serviciu şi a văzut echimoze pe faţa copilului. „Ce pot să vă spun decât că este vorba despre un incident nefericit. Un instructor de educaţie de la Centrul Noricel a pălmuit un copil de 6 ani care are o înârziere în dezvoltare, fiind încadrat la grad de handicap sever. Şefa Centrului, care era în concediu, a trecut pe acolo, a observat echimoze pe faţa copilului, a verificat în registru să vadă dacă este consemnat vreun incident şi a găsit date despre o altercaţie petrecută pe hol între doi copii, unul fiind cel cu urmele pe faţă. Tocmai acestea nu se justificau, astfel că m-a anunţat, am chemat-o înapoi la serviciu, iar ea a dispus cercetarea prealabilă. Rezultatul mi l-a prezentat astăzi (n.r. -ieri) şi s-a stabilit, şi din câte am înţeles angajata chiar a recunoscut pe parcursul cercetării prealabile, că cel mic a fost lovit de infirmieră. Am dispus suspendarea ei din funcţie şi demararea cercetării disciplinare a ei. În plus, am depus şi o plângere la Poliţie, pentru lămurirea tuturor aspectelor legale de acest eveniment, încadrarea juridică urmând să fie făcută de ei”, ne-a explicat Florin Stancu, directorul DGASPC Dolj.

Centrul Noricel

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au confirmat că, ieri după-amiază, a fost înregistrată o sesizare din partea DGASPC Dolj şi că, în baza acesteia s-a deschis un dosar penal în care se fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de purtare abuzivă: „În această după amiază, la Secţia 4 Poliţie din municipiul Craiova a fost primită o sesizare din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj. În cauză poliţiştii craioveni au întocmit un dosar de cercetare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infractiunii de purtare abuzivă, cu prvire al o faptă din 2 ianuarie a.c”.