Chioșcurile din piețele craiovene, aproape gata

0
134

Aproape toate spații comerciale din piețele craiovene sunt refăcute. Reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova spun că toți comercianții care s-au încadrat în termen și și-au schimbat înfățișarea chioșcurilor vor primi o prelungire cu patru ani la contractele de închiriere.

Toate chioșcurile care se află în piețele din Craiova ar fi trebuit să fie refăcute în august 2014. În vara anului trecut însă situația nu stătea deloc așa și încă mai erau spații comerciale, răspândite prin toate piețele, care nu aveau aspectul corespunzător cu cerințele impuse de municipalitate. Consilierii municipali s-au întrunit în acea lună și au votat prelungirea termenului de conformitate pentru chioșcarii din piețele craiovene. După noul proiect de hotărâre, aceștia au fost obligați să-și refacă fațadele chioșcurilor până la data de 31 decembrie 2014.

64 de comercianți au primit păsuire

La momentul respectiv mai erau 64 de comercianți care nu își refăcuseră construcțiile pe care le dețineau peste tot în piețe. Potrivit reprezentanților SC Piețe și Târguri SRL Craiova, toți aceștia și-au refăcut acum fațadele. „Majoritatea chioșcurilor care mai rămăseseră au fost modernizate. Cele care sunt neconforme se pot număra pe degete, dar și acestea sunt acum în proces de refacere. Noi am făcut demersuri insistente pe lângă comercianți și, în cele din urmă, aceștia au înțeles că trebuie să-și refacă construcțiile”, a declarat Adrian Dinu, purtătorul de cuvânt al administrației piețelor.

Chioșcarii au recurs și la metode ingenioase

Metodele la care au recurs comercianții sunt diferite și, în multe cazuri, de-a dreptul ingenioase. În timp ce unii au decis că este momentul să scape de construcțiile vechi și ponosite, care semănau mai mult cu niște improvizații, alții și-au păstrat chioșcurile și le-au adaptat. Cei care aveau chioșcuri cu structură de izopan au aplicat câte un strat de vopsea sau le-au îmbrăcat în autocolant ce imită lemnul, fără a mai fi nevoie să le dea jos. Singurele elemente noi pe care au fost nevoiți să le adauge au fost cele din partea de sus a chioșcurilor care le-au făcut să semene cu cele pe care le-a cerut municipalitatea.

Contractele vor fi prelungite cu patru ani

Partea bună este că, în scurt timp, cele peste 100 de chioșcuri care se află în piețele craiovene vor fi toate refăcute în stilul pe care l-a cerut Primăria Craiova. Toți comercianții, potrivit proiectului de hotărâre al CLM Craiova, vor beneficia de o prelungire cu patru ani a contractelor de închiriere dacă se dovedește că și-au modernizat chioșcurile în mod corespunzător. „Cum și-au modernizat chioșcurile aproape toți – mai sunt doar câțiva care încă mai au ceva de lucru –, vor primi o prelungire la contractul de închiriere a spațiului, în conformitate cu proiectul de hotărâre al CLM Craiova”, a precizat purtătorul de cuvânt al SC Piețe și Târguri SRL Craiova. În aceeași categorie intră și chioșcurile care se găsesc în târgul de pe strada „Caracal”.