Concurs de management şi pentru Muzeul de Artă, cu trei candidaţi pe tuşă

0
84

Ieri a fost termenul-limită stabilit de Consiliul Judeţe an Dolj pentru depunere a planului de management şi a dosarului de concurs pentru ocuparea funcţiei de conduce re la Muzeul de Artă din Craiova. Aflat în pragul pensionării, fostul manage r al muzeului, Florin Rogneanu, a încetat din viaţă la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut.

Trei candidaţi vizează respectivul post: Emilian Ştefârţă – arhitect de profesie şi consilier local municipal din partea liberalilor, criticul de artă Cătălin Davidescu – inspector în cadrul Direcţiei pentru Cultură Dolj, şi Arthur Andriţoi – corespondent la Craiova al postului B1 TV.

Cel puţin curios este faptul că Emilian Ştefârţă revine în competiţie după ce, la precedentul concurs pentru ocuparea postului de manager al muzeului, din noiembrie 2013, a obţinut nota 8 la prima etapă, iar la cea de-a doua a decis să nu se mai prezinte, fiind, astfel, declarat respins. Astăzi şi mâine vor avea loc verificarea dosarelor de concurs, respectiv analiza planurilor de management de către comisie, urmând ca proba orală să se desfăşoare pe data de 23 ianuarie. Între condiţiile de participare se numără studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă într-unul dintre domeniile: ştiinţe umaniste – istorie; limbă şi literatură; arte – arte plastice, decorative şi design; arhitectură şi urbanism. Totodată, candidatului i se solicită pregătire sau experienţă în management de minimum doi ani.

După cum se ştie, Muzeul de Artă din Craiova funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Dolj şi are în administrare imobilul de pe Calea Unirii nr. 15 – Palatul „Jean Mihail”, monument de categoria 1A, înregistrat în lista monumentelor istorice din România încă din 1954. La sfârşitul anului 2009, aici au demarat ample lucrări de consolidare şi restaurare, executate printr-un proiect cofinanţat cu fonduri europene. În prezent, acestea se află în plină desfăşurare în Cabinetul „Constantin Brâncuşi”, restul sălilor urmând a fi reamenajate.