Opoziţia speră ca Legea Sănătăţii să intre în dezbatere parlamentară pentru a putea fi blocată

2
316

Protestele din stradă de la Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş, pentru susţinerea SMURD şi a medicului Raed Arafat, au început pe reţeaua de socializare Facebook. Acţiunea continuă, craiovenii fiind chemaţi şi ei să fie solidari cu Raed Arafat, duminică, 15 ianuarie a.c., după-amiază. În tot acest timp, opoziţia din România este extrem de hotărâtă să facă tot ce este posibil pentru a bloca adoptarea Legii Sănătăţii, pentru că aceasta va avea consecinţe ireversibile nefaste pentru sistemul de sănătate şi pentru pacienţi. Mihai Voicu, preşedintele PNL Dolj, a declarat, joi, la Craiova, că prin acest proiect de lege legislaţia din domeniul medicinii de urgenţă este abrogată şi nu există nici un capitol care să facă referire la acest domeniu.

Mihai Voicu

Preşedintele PNL Dolj, Mihai Voicu, prezent joi la Craiova, într-o conferinţă de presă, a spus despre controversata Lege a Sănătăţii că speră că va intra în dezbatere parlamentară pentru a putea fi blocată: „Cred că este o chestiune care priveşte întreaga societate şi este nevoie de un efort concentrat: politicieni, presă, organizaţii neguvernamentale, asociaţii profesionale ale medicilor, ale pacienţilor, pentru că ne aruncăm în necunoscut şi, din nefericire, consecinţele acestei legi sunt ireversibile. Nu este nici măcar ca la tăierea salariilor – mai devreme sau mai târziu, un proces reversibil, adică se poate reveni la nivelul salariilor dinainte. Aici, multe dintre măsurile pe care domnul Traian Băsescu le vrea introduse în această lege sunt procese ireversibile şi de aceea lupta este cu atât mai importantă faţă de aceste legi ciudate pe care le-am avut în ultima perioadă”. Mihai Voicu a mai declarat că acest proiect de lege poate fi dezbătut şi din punct de vedere constituţional, dacă asigură sau nu accesul egal al tuturor cetăţenilor la sistemul de sănătate, un drept prevăzut în Constituţia României.

Tudor Ciuhodaru, un personaj „uşor comic”

Întrebat ce părere are despre demiterea lui Tudor Ciuhodaru din funcţia de consilier onorific la Ministerul Sănătăţii, la numai două zile după ce a fost învestit, Mihai Voicu a spus că personajul este comic, iar această numire a fost bizară de la început: „Este comic! Personajul în sine (Tudor Ciuhodaru – n.r.) este, după părerea mea, uşor comic şi această numire a fost puţin bizară de la bun început. Am înţeles că a fost numit de domnul Traian Băsescu, chiar dacă nu din punctul de vedere al hârtiilor. De ce a fost demis? Nu ştiu. Şi pe mine m-ar interesa să cunosc”.

„Intrăm într-un soi de sălbăticie nereglementată”

Deputatul liberal este de părere că sistemul de asigurări de sănătate intră într-o zonă necunoscută. „În legătură cu sistemul medical de urgenţă, cel mai important punct în care doctorul Raed Arafat are dreptate este că, prin noul proiect de lege, legislaţia precedentă, la care s-a ajuns prin ani de muncă, de dezbateri cu privire la sistemul medical de urgenţă, este complet abrogată. Deci, capitolul din actuala lege care se referă la acest sistem dispare. Ceea ce este foarte grav, pentru că intrăm într-un soi de sălbăticie nereglementată pe acest subiect. În legătura cu existenţa componentei private a sistemului de sănătate, ea funcţionează şi astăzi prin actuala legislaţie”, a spus Voicu.

„Exista în acest Guvern un om credibil, care nu a riscat implicaţii politice”

Despre lupta deschisă de preşedintele Traian Băsescu cu doctorul Raed Arafat, vicepreşedintele PNL, Mihai Vociu, a spus că nu o înţelege, atât timp cât ultimul era singurul profesionist, fără apartenenţă politică, şi care „nu avea pretenţia că se pricepe la toate domeniile din sănătate, ci doar la medicina de urgenţă”: „Ce a făcut Traian Băsescu este o mare prostie. Exista în acest Guvern un om credibil, care nu a riscat implicaţii politice. O persoană implicată într-un anumit domeniu profesional: domnul Raed Arafat. Nu văd de ce preşedintele Traian Băsescu în micimea sa a decis să deschidă un război pe acest subiect. Raed Arafat nici măcar nu are pretenţia că se pricepe la toate domeniile din Sănătate, ci doar la medicina de urgenţă, domeniul pe care îl stăpâneşte de departe cel mai bine din România”.

 

2 COMENTARII

  1. In emisiunea de aseara,la postul TV,,Realiatatea”,Domnul deputat de Dolj,Zgonea Valeriu, a afirmat ca s-a implicat in mentinerea spitalului orasenesc din Segarcea,in detrimentul celui de la Dabuleni.O mare minciuna.Primarul Popa Nicolae(PSD),a avut in Consiliul Local initiativa comasarii celor 2 spitale,idee sustinuta de domnii:Prioteasa,Geoana si Zgonea.Am toate dovezile necesare,inclusiv declaratiile din presa locala.

  2. Pentru clasa politica!
    Dar pentru desfintarea Centrului de Cardiologie cine s-a implicat.Cine si ce interese au stat la mijloc ca cea mai reprezentativa, din punct de vedere calitativ, unitate sanitara sa fie desfintata.Pentru toate mizeriile suportate de prof.dr.Dan Dominic Ionescu cine a iesit in strada? Ce politicieni au luat atitudine ??? Cand inima va va “palpai”si nu o sa stiti incotro sa o luati,catre Bucuresti,Timisoara,Tg.Mures sau Viena ,sa va reamintiti ca ati facut numic pentru pastrarea si dezvoltarea CCC!!!
    Poate ca nu este tarziu sa va implicati in vederea castigarii procesului la inalta curte!!!

Comments are closed.