Heliport regional pentru SMURD, la Craiova

1
174

La începutul lunii aprilie a acestui an, la Craiova se va deschide un heliport regional pentru SMURD, care va deservi toate cele cinci judeţe din Oltenia, respectiv Dolj, Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Gorj. Anunţul a fost făcut, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de prefectul judeţului Dolj, Nicolae Giugea, care a anunţat că heliportul de la Craiova va fi funcţional din prima săptămână a lunii aprilie a.c.

„Baza SMURD de la Craiova, care va avea în dotare un elicopter, se va deschide în prima săptămână a lunii aprilie a.c. la Aeroportul din Craiova. Pentru început va avea în dotare un singur elicopter, care este pus la dispoziţie de Ministerul Administraţiei şi Internelor, urmând ca pe parcurs să se facă şi alte dotări. Oamenii care vor lucra aici sunt cei de la SMURD. Sunt o serie de etape de dezvoltare a acestei baze SMURD, iar decizia de realizare a acestui proiect este foarte importantă pentru rezolvarea cazurilor de urgenţă din această zonă”, a spus Giugea.

Prefectul judeţului Dolj a mai afirmat că SMURD nu se va desfiinţa, întrucât statul nu a investit în ceva „care în momentul în care funcţionează îl desfiinţează”. „Nu cred că statul a investit în ceva pe care în momentul în care funcţionează bine îl desfiinţează. Săptămâna viitoare voi avea o întâlnire şi cu conducerea Serviciului de Ambulanţă Dolj, pentru a vedea care este situaţia actuală a acestei instituţii”, a mai spus Nicolae Giugea.

 

1 COMENTARIU

  1. DA DE CE NU SE AMENAJAZA UNDE A FOST AVIASAN ? CA LOCATIE FIIND MAI APROAPE DE URBE NECESITAND COSTURI MAI MICI DE TRANSPORT.SAU TERENUL DE LA POPOVENI ATI BINEVOIT SA-L VINDE-TI.DACA DORITI PRECIZARI / FURNIZEZ ORICUI !

Comments are closed.