Prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, noul rector al UMF Craiova

0
530
Ion Rogoveanu

În urma scrutinului organizat joi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova, profesorul Ion Rogoveanu a fost ales rector al instituţiei de învăţământ superior pentru următorii patru ani. Acesta a câştigat alegerile obţinând 262 de voturi, faţă de 96 cât a reuşit să adune contracandidatul său, prof. univ. dr. Ion Georgescu. Prezenţa la vot a fost de peste 70% din numărul total de profesori şi studenţi aflaţi pe listele de alegători.

Prof. univ. dr. Ion Rogoveanu a îndeplinit în ultimii patru ani funcţia de decan al Facultăţii de Medicină în cadrul UMF Craiova. Specialist în medicină internă şi gastroenterologie, acesta este profesor universitar din anul 2005, iar în 2007 a devenit conducător de doctorat în specialitatea medicină internă. Din acelaşi an a îndeplinit şi funcţia de şef al Secţiei Medicină Internă I în cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. Prof univ. dr. Ion Rogoveanu este membru în mai multe societăţi profesionale. Printre acestea: AMR, Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie, Asociaţia Română pentru Studiu al Ficatului Societatea Română de Medicină Internă, Societatea Română de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie.

După desfăşurarea scrutinului pentru alegerea rectorului, urmează desemnarea decanilor pentru cele trei facultăţi din cadrul UMF Craiova: Facultatea de Medicină, Facultatea de Farmacie şi Facultatea de Medicină Dentară. În perioada 11-24 februarie a.c. este programată depunerea candidaturilor pentru concursurile de decan, care presupun, la fel ca în cazul alegerilor pentru rector, un CV şi un plan managerial. Între 27 februarie şi 2 martie a.c. va avea loc validarea candidaturilor la funcţia de decan de Consiliile facultăţilor, iar pe 7 martie a.c. se vor derula concursurile pentru desemnarea decanilor. Calendarul alegerilor la UMF Craiova se va încheia odată cu desemnarea prodecanilor şi a prorectorilor, în perioada 10-15 martie a.c.