MediaSind: Curtea de Apel a confimat definitiv abuzurile fostei şefe a TVR împotriva angajaţilor de la TVR Craiova!

0
380

Instanţa a dispus anularea Ordinului emis de Ramona Săseanu împotriva fostului coordonator al Redacţiei Ştiri, precum şi plata despăgubirilor băneşti! MediaSind TVR cere public Curţii de Conturi recuperarea de la cei vinovaţi a sumei de peste 11.000 lei plătită de SRTV din bani publici!

Curtea de Apel Craiova a respins ieri, 12 decembrie 2022, apelul făcut de Societatea Română de Televiziune împotriva Sentinţei Tribunalului Dolj care, în data de 17.06.2022, a admis contestaţia membrului MediaSind TVR Craiova, Tiberius Daniel Muşuroi, pentru anularea Ordinului de Serviciu nr. C/848/23.09.2021 emis de fosta director general interimar a Societăţii Române de Televiziune, Ramona Săseanu, prin care aceasta a decis abuziv schimbarea fostului coordonator al Redacţiei Ştiri şi Sport cu o persoană apropiată ei.

Totodată, Tribunalul a obligat SRTV la plata despăgubirilor băneşti egale cu diferenţa dintre salariul de jurnalist TV senior pentru perioada 24.09.2021-15.03.2022, sume indexate, majorate şi reactualizate la data plăţii, precum şi plata sumei de 2500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. În apel, instanţa a obligat SRTV să achite încă 3500 de lei cheltuieli judecătoreşti, pe lângă cei 5.194 lei lei reprezentând despăgubirile băneşti. În total, conducerea SRTV are obligaţia legală să recupereze de la Ramona Săseanu şi acoliţii săi care au comis acest abuz în serviciu suma de 11.194 lei, la care se adaugă cheltuielile avocatului angajat de instituţie.

Curtea de Apel Craiova, prin hotărâre definitivă,  confirmă practic abuzurile pe care Sindicatul Român al Jurnaliştilor – Filiala MediaSind TVR le-a semnalat încă de la numirea, constatată nelegală de către Curtea Constituţională, a fostei director general interimar al TVR, Ramona Săseanu. MediaSind TVR a semnalat încă din data de 23 septembrie 2021 că deciziile luate de Ramona Săseanu împotriva conducerii TVR Craiova – destituirea fostei directoare Anca Dindirică şi a fostului Redactor Şef Tiberius Muşuroi – sunt acte de răzbunare împotriva foştilor săi şefi de la studioul teritorial şi pot deveni din punct de vedere legal, elemente constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu. Din acest motiv, aceste fapte au fost sesizate public şi Parchetului General.

Din nefericire, acesta nu a fost singurul abuz pe care l-a comis fostul directorul general interimar Ramona Săseanu. Aceasta a mai fost acuzată de folosirea abuzivă a resurselor instituţiei pentru a hărţui, prin diverse controale denumite ad-hoc, conducerea Studioului Teritorial Craiova. Nu în ultimul rând, Ramona Săseanu a fost acuzată de folosirea Serviciului de Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al instituţiei în scop personal pentru a se război cu MediaSind TVR şi cu Sindicatul TVR Craiova după unificarea celor două organizaţii. Nu în ultimul rând, şi abuzurile acesteia săvârşite în calitate de Producător general au fost sesizate organelor penale de către organizaţia noastră.

Din nefericire pentru angajaţii instituţiei publice de presă, cu sprijinul unor persoane importante din PNL, aceasta beneficiază în prezent în calitate de jurnalist tv, de condiţii de muncă preferenţiale şi discriminatorii faţă de ceilalţi colegi, cum ar fi birou în regim single, maşină şi şofer la scară, program individualizat etc.

În concluzie, MediaSind solicită conducerii SRTV şi Curţii de Conturi recuperarea prejudiciilor produse membrilor noştri de sindicat, dar şi instituţiei publice de presă, de către această persoană numită şi menţinută politic în funcţie, precum şi sesizarea de urgenţă a instituţiilor abilitate