Unul dintre fraţii implicaţi în crima din Craioviţa Nouă, plasat în arest la domiciliu

0
627

Luigi Teodorescu, de 20 de ani, judecat, împreună cu fratele său, Gabriel Teodorescu, de 23 de ani, pentru omor, lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, în cazul tânărului înjunghiat mortal în cartierul craiovean Craioviţa Nouă, ar putea petrece sărbătorile de iarnă acasă. Asta pentru că, ieri, magistraţii Tribunalului Dolj i-au înlocuit măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu. Gabriel Teodorescu a fost menţinut după gratii, iar pe fond procesul a fost amânat pe 8 ianuarie 2018.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât, ieri, să amâne pentru 8 ianuarie 2018 procesul fraţilor Gabriel şi Luigi Teodorescu, de 23, respectiv 20 din Craiova, acuzaţi că l-au omorât pe Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, de 20 de ani, tot din municipiu. În aceeaşi şedinţă, instanţa a menţinut arestarea preventivă a lui Gabriel Teodorescu, în timp ce lui Luigi Teodorescu i-a înlocuit această măsură cu arestul la domiciliu. Inculpatul nu a părăsit încă detenţia, întrucât hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă:

„Menţine măsura arestului preventiv cu privire la inculpatul Teodorescu Gabriel, măsură dispusă prin încheierea nr. 305 din data de 07.12.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă în cauză faţă de inculpatul Teodorescu Luigi, prin încheierea nr. 305 din data de 07.12.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, cu măsura arestului la domiciliu. (…) Dispune punerea în libertate a inculpatului Teodorescu Luigi de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 119 emis în 07.12.2016 de Tribunalul Dolj, dacă nu este reţinut, arestat sau în executarea unei alte pedepse, la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, în vederea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv formulată de către inculpatul Teodorescu Luigi de înlocuire a măsurii arestării preventivă cu măsura preventivă a controlului judiciar. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din data de 12.12.2017”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Au abandonat victima în stradă şi au fugit

Reamintim că pe 29 martie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj i-au trimis în judecată pe fraţii Luigi şi Gabriel Teodorescu, pentru crima din noaptea de 5 spre 6 decembrie 2016, din Craioviţa Nouă, în sarcina fiecăruia fiind reţinută infracţiunea de omor, la care se adaugă lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, victima fiind Antoni-Ionuţ Fieraru zis „Mârlici”, în vârstă de 20 de ani. Cei doi, împreună cu „susţinători”, s-au întâlnit în zona Poştei din Craioviţa Nouă. Gabriel Teodorescu a lovit un tânăr cu mânerul unui cuţit în cap, dar şi pe Antoni Ionuţ Fieraru, care a fugit către bulevardul Tineretului. Fraţii Teodorescu l-au prins când a ajuns lângă gardul despărţitor dintre benzile de circulaţie ale bulevardului Tineretului şi au început să-l lovească simultan, Fieraru apărându-se cu braţele.

Anchetatorii au reţinut că, „profitând de starea de vulnerabilitate şi imposibilitatea de ripostă în care se afla acesta, fiind flancat şi imobilizat de inculpatul Teodorescu Luigi, inculpatul Teodorescu Gabriel i-a aplicat victimei cel puţin două lovituri cu un al doilea cuţit pe care îl avea asupra sa (având lama rabatabilă de aproximativ 18 cm lungime şi 3 cm lăţime), dintre care una în zona cervicală anterioară, care i-a secţionat două artere sanguine majore, cauzându-i leziuni traumatice care i-au produs în scurt timp decesul”. Cei doi fraţi au abandonat victima în stradă, au plecat în Drăgăşani, judeţul Vâlcea, unde locuia o rudă şi au ascuns acolo cuţitul folosit la uciderea lui Fieraru, însă la revenirea în Craiova au fost prinşi.