S-au decis ultimele 4 echipe calificate la Euro 2021

0
313

Ungaria, Macedonia de Nord, Slovacia şi Scoţia sunt ultimele 4 echipe calificate la Euro 2021, în urma barajelor.

Ungaria şi-a îndeplinit ţelul după un final dramatic, în care a întors avantajul Islandei, eroul fiind starul lui Salzburg, Szoboszlai (20 de ani). Atacantul pentru care se luptă Arsenal şi RB Leipzig a punctat în prelungiri, după ce Nego, originar din Guadelupa, egalase în minutul 88.

Slovacia a fost egalată şi ea pe final, din cauza unui autogol al stoperului lui Inter Milano, Skriniar, dar veteranul Duris a marcat decisiv, în prelungiri.

Macedonia de Nord merge în premieră la un turneu final, datorită golului marcat de cel mai celebru jucător al său, Pandev, care, la 37 de ani, va prinde Europeanul mult visat. C

el mai încins duel a fost la Belgrad, unde Scoţia a fost egalată de atacantul lui Real Madrid, Jovic, în minutul 90, dar a obţinut calificarea la lovituri de departajare, tocmai golgheterul Mitrovic ratând ultimul penalty al gazdelor.

Ungaria – Islanda 2-1 (Nego 88, Szoboszlai 90+2 / Sigurdsson 11)

Irlanda de Nord – Slovacia 1-2 (Skriniar 87 aut. / Kucka 17, Duris 110)

Serbia – Scoţia 1-1 (Jovic 90 / Christie 52), 4-5 după penalty-uri.

Georgia – Macedonia de Nord 0-1 (Pandev 56)

Belgia, Italia, Rusia, Polonia, Ucraina, Spania, Franţa, Turcia, Anglia, Cehia, Finlanda, Suedia, Croaţia, Austria, Olanda, Germania, Portugalia, Elveţia, Danemarca si Ţara Galilor erau formaţiile deja calificate pentru competiţia care va fi organizată în 13 ţări.