Elevă de 15 ani dispărută din Craiova

0
151

Poliţiştii doljeni sunt în căutarea unei minore, în vârstă de 15 ani, care a dispărut în împrejurări suspecte, în data de 6 noiembrie. Fata, internată într-un centru de plasament din Craiova, a plecat la școală și nu a mai revenit.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au anunțat că, pe 6 noiembrie a.c., la ora 18.30, poliţiştii craioveni sesizaţi de un educator al Centrului de Plasament “Casa Călimăneşti” din Craiova cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 7.30, minora Cristina Bîldan, de 15 ani, a plecat voluntar din centru, la cursuri, la Liceul “Matei Basarab” din Craiova, unde este elevă în clasa a IX-a, şi nu a mai revenit.

Semnalmentele fetei sunt: înălţime 1,50-1,55 m, greutate 50 kg, constituţie atletică, faţă ovală, ochi verzi, păr castaniu, ten măsliniu și nu a mai plecat niciodată. În ziua respectivă era îmbrăcată în geacă din fâş de culoare albastră, bluză de culoare neagră, colanţi de culoare albastră şi cizme negre.

Poliţiştii doljeni au demarat cercetările şi investigaţiile, au solicitat urmărirea la nivel naţional a minorei, şi au dat-o în consemn la frontiera de stat, însă până acum n-au dat de urma ei. În aceste condiții, oamenii legii fac apel la cei care au văzut-o sau pot oferi informații despre ea, să se adreseze celei mai apropiate unități de Poliție. „Facem un apel la persoanele care pot oferi orice fel de informații cu privire la minoră, ce ne pot ajuta în cadrul cercetărilor, să se adreseze celei mai apropiate unități de Poliție sau să apeleze numărul de urgență 112”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Alin Apostol.