Sub coordonarea Institutului de Cercetare de la Măgurele : O nouă trusă de testare rapidă pentru coronavirusul SARS-COV-2, disponibilă în România

0
207

O nouă trusă de testare rapidă pentru coronavirusul SARS-COV-2 va fi disponibilă în România de luna viitoare. Produsul a fost dezvoltat de echipă de cercetători în cadrul unui proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate și de DDS Diagnostic SRL și coordonant de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei”, de la Măgurele, și îmbunătățește precizia testării prin eliminarea semnificativă a rezultatelor false.

Mai exact, noua trusa de testare a anticorpilor IgM/IgG va reduce semnificativ riscul rezultatelor fals pozitive şi negative. Acest produs va veni în ajutorul tuturor pacienţilor suspectaţi a fi infectaţi cu SARS-COV-2 şi va sustine demersul cadrelor medicale în identificarea şi monitorizarea acestora, prin îmbunătăţirea preciziei rezultatelor.

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piață din România începând cu luna noiembrie 2020.