ITM Dolj merge pe „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”

0
43

mohoraCa în fiecare an, în luna octombrie, Inspecţia Muncii organizează, alături de celelalte instituţii similare din Uniunea Europeană, „Săptămâna Europeană a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă”. Pentru anul 2016, Agenţia Europeană pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a ales ca temă  „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele”, iar Inspecţia Muncii marchează acest eveniment prin organizarea, în perioada 12 – 26 octombrie, a patru simpozioane regionale ce vor fi găzduite de Inspectoratele Teritoriale de Muncă din judeţele Arad, Maramureş, Neamţ, Călăraşi.

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj este invitat să participe la Arad, între 12-14 octombrie, unde va prezenta două lucrări ce analizează evoluţia personalului în două societăţi doljene, cu prezentarea măsurilor implementate de angajatori pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a lucrătorilor din fiecare categorie de vârstă, identificând două cazuri de bune practici în SSM – „Locuri de muncă sănătoase pentru toate vârstele, preocupare majoră pentru S.C. MOVIPLAST S.R.L. ”; „Locuri de muncă sigure şi sănătoase pentru toate vârstele la S.C.  ELPRECO S.A.”. De asemenea, ITM Dolj celebrează, ca în fiecare an, Săptămâna Europeană a SSM prin organizarea, între 12 şi 26 octombrie, de întâlniri cu angajatorii, reprezentanţii acestora, lucrătorii şi partenerii sociali, prin evidenţierea importanţei promovării practicilor de lucru sănătoase”, a precizat  Cătălin Mohora (foto), inspector-şef al ITM Dolj.

Unul dintre cei care a coordonat realizarea celei de a doua teme amintite, de la ELPRECO, Barbu Bălteanu, reprezentant MISO, una dintre cele mai puternice reprezentante din mediul privat, în ceea ce priveşte Serviciile externe de prevenire şi protecţie, a spus: „Cred că am realizat, la ELPRECO, lucruri mari. În perioada 2005- 2015, s-au făcut retehnologizări în întreaga întreprindere, dacă se mai poate spune aşa. Pe baza evaluării riscurilor, s-au stabilit măsuri de prevenire, iar în urma implementării acestora s-a reuşit asigurarea unor condiţii de muncă sănătoase pentru toţi angajaţii, indiferent de vârsta acestora”.