Doljeanul acuzat de tentativă de viol şi tâlhărie, la proces

0
46

judecatorieProcesul doljeanului de 37 de ani, din comuna Pleşoi, arestat în iulie pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de viol şi tâlhărie, a început cu o amânare. Marţi, 11 octombrie a.c., la primul termen de judecată, instanţa a hotărât să amâne cauza pentru 25 octombrie a.c. Bărbatul a ajuns după gratii pentru că a încercat să forţeze o tânără de 25 de ani să întreţină raporturi sexuale cu el şi i-a sustras telefonul mobil. Victima a reuşit să scape şi s-a oprit direct la Poliţie.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, duminică, 24 iulie a.c., în jurul orei 20.45, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Breasta au fost sesizaţi de o tânără, de 25 de ani, din judeţul Dolj cu privire la faptul că în timp ce se afla în extravilanul comunei Predeşti (Dolj) o persoană necunoscută, prin acte de violenţă, a încercat să întreţină raporturi sexuale cu aceasta şi i-a sustras un telefon mobil. Mai exact, au declarat oamenii legii, fata se îndrepta cu maşina către Craiova şi s-a oprit între Predeşti şi Milovan, pe câmp, să culeagă flori. A fost încolţită de nişte câini, a strigat după ajutor, astfel că şi-a făcut apariţia un cioban, care era cu oile în zonă şi a potolit câinii. Însă omul a vrut mai mult… Fata a reuşit să scape din mâinile lui şi a urcat în maşină, oprindu-se la Poliţie. În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii doljeni au reuşit, în cursul zilei de luni, 25 iulie a.c., să identifice autorul faptelor, stabilind că se numeşte Constantin Mareşi, de 37 de ani, din comuna Pleşoi, şi l-au prezentat instanţei de judecată, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 zile.puscarie

Cercetările s-au finalizat foarte repede, iar pe 29 iulie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova l-au trimis în judecată pe Constantin Mareşi, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de viol şi tâlhărie. Dosarul a intrat în camera preliminară de la Judecătoria Craiova, a fost analizat de judecători, care au dispus începerea procesului. Primul termen de judecată a fost marţi, 11 octombrie a.c., însă judecătorii au amânat cauza pentru data de 25 octombrie a.c. Bărbatul este în continuare în spatele gratiilor, după ce, la sfârşitul lunii trecute, magistraţii craioveni i-au respins ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.