Curtea de Arbitraj Dolj se relanseaza cu noi reguli şi arbitri

0
39

Luni, 15 octombrie, ora 16.00, va avea loc recepţia de relansare a Curţii de Arbitraj Dolj. Peste 100 de oameni de afaceri, personalităţi din domeniul juridic şi oficialităţi locale au confirmat participarea la evenimentul ce va avea loc la Sala Albastră a Universităţii din Craiova.

 “Noul regulament al Curţii de Arbitraj aduce o schimbare foarte importantă: dacă părţile nu convin asupra unui arbitru comun, selecţia arbitrilor se face aleatoriu. Este o schimbare simplă, care garantează calitatea actului arbitral. De asemenea, printre noii arbitri se numără persoane din elita juridică românească. Părţile pot alege arbitri din afara Craiovei, sau chiar din altă ţară. Suntem onoraţi să îl avem în corpul arbitrilor pe profesorul german Michael Martinek de la Universitatea din Saarbrücken, un arbitru cu experienţă internaţională”, a declarat prof. univ. dr. Gabriel Olteanu, preşedintele Curţii de Arbitraj Dolj.

Serviciile de arbitraj se adresează oamenilor de afaceri doljeni care au nevoie de rapiditate în soluţionarea litigiilor comerciale. În timp ce în justiţia de stat un proces poate fi soluţionat în mai mulţi ani, sentinţele Curţii de Arbitraj Dolj sunt date în maximum 5 luni. Hotărârile Curţii sunt definitive şi obligatorii şi produc aceleaşi efecte ca o hotărâre judecătorească. Curtea de Arbitraj Dolj îşi desfăşoară activitatea cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Dolj şi al Universităţii din Craiova.