“U” Craiova – Sepsi, azi, ora 21

0
158

Universitatea Craiova întâleşte Sepsi OSK, în etapa a 8-a a Ligii I, azi, de la ora 21, pe arena „Ion Oblemenco”. Laurenţiu Reghecampf se aşteaptă la o replică solidă a adversarilor, dar în acelaşi timp speră să se reflecte pe teren pregătirea bună pe care consideră că a efectuat-o în cele două săptămâni de pauză competiţională.

„Meci important pentru noi, venim după o perioadă foarte bună de pregătire, iar cei doi care au absentat mai mult, Ivan şi Conte, au revenit. Koljic e şi el mai bine, dar avem o problemă cu Creţu, are o ruptură şi va sta 2-3 săptămâni. Sper să se vadă pregătirea bună şi să câştigăm cele 3 puncte cu Sepsi. Am început să creăm grupul de care vom avea nevoie în următoarea perioadă, sper ca reacţia jucătorilor pe teren să fie cea pe care o aştept. Sper să nu mai avem jucători accidentaţi. Sepsi este o echipă foarte bună, cu un antrenor foarte bun, care a ridicat echipa foarte mult şi va fi un meci greu pentru noi, dar sper ca valoarea individuală, colectivă să-şi spună cuvântul. Ne dorim o echipă ofensivă, agresivă, care să facă presing sus şi să marcheze. Nu este o lună decisivă, fiindcă toate meciurile sunt grele, titlurile se pierd cu echipele mai slab clasate. Avem o dublă cu CFR, avem cu Dinamo şi derby de Craiova, dar nu se poate vorbi de o lună decisivă, este un campionat destul de lung. Acum avem meci cu Sepsi şi apoi ne vom gândi la celelalte. Trebuie să jucăm şi noi la fel de agresiv ca adversarii, în limitele regulamentului. Fotbalul este un joc agresiv, eu sunt adeptul jocului dur, dar la minge” a spus Reghecampf.

Antrenorul Craiovei s-a declarat mulţumit de ultimele achiziţii, deşi Creţu s-a accidentat. „Houri este un jucător polivalent, care poate juca pe trei poziţii, suntem foarte mulţumiţi de el şi sper să arate pe teren mâine seară. Sunt bucuros că a venit Creţu, le mulţumesc celor din conducere că l-au adus, s-a accidentat la un antrenament, a avut o lovitură în coapsă”a menţionat Reghecampf.

Tehnicianul Universităţii Craiova s-a referit şi la „cazul Markovic”, internaţionalul extrem de criticat după primele sale prezenţe la naţională. „Markovic a fost criticat după ultima partidă a naţionalei, dar nu numai el a fost vinovat, în general echipa nu a făcut un meci bun. Markovic vine după o perioadă grea, saltul pe care l-a făcut este incredibil şi cred că Mirel se va baza pe jucătorii tineri, compune un nucleu pe care să se bazeze în viitor şi bine face. La tineri sunt fluctuaţii, eu nu l-aş critica, eu sunt bucuros că a revenit sănătos de la naţională şi are tot suportul din partea mea” a spus Reghecampf.

Alb-albaştrii s-au întâlnit cu fanii în Parcul Romanescu

Jucătorii Universităţii Craiova s-au întânit cu fanii duminică dimineaţa în Parcul Romanescu, copiilor urându-le succes în noul an şcolar, care debutează azi. La finalul acţiunii, Gustavo  a declarat: „Atmosfera este foarte frumoasă, sunt fericit că sunt aici cu ei. Mâine sper ca toată lumea să fie fericită, ei, la şcoală, noi, la meciul cu Sepsi. Sper să vină toţi copiii la meci după ce se duc la şcoală şi să-i facem fericiţi. Ne-au spus că le place şi fotbalul real, dar şi cel virtual. Îmi plăcea la şcoală, mi-am făcut mulţi prieteni. Am făcut o pregătire bună la Braşov, am petrecut mai mult timp împreună şi cred că ne va ajuta pentru meciul cu Sepsi. Reghecampf vorbeşte foarte mult cu noi, ne motivează şi sper că vom face o treabă foarte bună împreună.

Portarul Mirko Pigliacelli a spus: „Suntem lângă suporteri, mai ales lângă copii, suntem fericiţi să participăm la astfel de acţiuni, simt iubire din partea lor de fiecare dată, iar eu sunt şi mai fericit decât ei când ne întâlnim. Îmi pare rău pentru ei că s-a terminat vacanţa, dar e timpul să şi înveţe, fiindcă e foarte important să te duci la şcoală şi să ai performanţe şi la şcoală, altfel e mai greu în viaţă. Mie nu-mi plăcea aşa de mult la şcoală, dar e importantă. Copiii nu ne întreabă de rezultate, numai adulţii fac asta. Am făcut antrenamente bune în cantonament, am îmbunătăţit multe aspecte, suntem pregătiţi, deşi la fiecare meci se poate întâmpla orice”.

Arbitru: Marian Barbu din Făgăraş. 

Analiza LPF:

“Venirea lui Laurenţiu Reghecampf pe banca oltenilor a adus şi un plus de energie în lotul “Ştiinţei”, fapt consemnat şi în ultima rundă, când craiovenii au întors rezultatul înregistrat la pauza meciului cu Rapid şi s-au impus cu 2-1. În acel joc, conform datelor furnizate de InStat pentru site-ul LPF, Universitatea a avut o posesie de 70 % şi a expediat 12 şuturi pe spaţiul porţii adverse, un record pentru o echipă în ediţia curentă.

De partea cealaltă, Sepsi OSK este în căutarea formei din stagiunea precedentă, gruparea antrenată de Leo Grozavu fiind fără victorie în ultimele șase jocuri, interval în care a înregistrat trei remize.

Opt dintre cele nouă goluri marcate de craioveni în ediţia curentă au fost înscrise în repriza secundă, perioadă în care covăsnenii au încasat șase dintre cele opt goluri primite.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 12 ori în principala competiţie internă, de cinci ori s-a impus Universitatea, de patru ori a câştigat Sepsi OSK, iar alte trei jocuri s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 19 septembrie 2017, Sepsi OSK – Universitatea Craiova 2-3. Acesta a fost şi jocul cu cele mai multe reuşite.

Un singur succes au bifat covăsnenii pe teren advers, 1-0 pe 11 august 2019.

Cea mai recentă întâlnire directă din campionat: 5 mai 2021, Sepsi OSK – Universitatea Craiova 2-0, goluri înscrise de Bogdan Mitrea şi Claudiu Petrila.

Mediile de vârstă: Universitatea Craiova – 26 ani şi 6 luni; Sepsi OSK – 26 ani şi 8 luni.

Oltenii au utilizat 26 de jucători, dintre care nouă au contribuit la reuşitele craiovenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă;  Sepsi OSK s-a bazat pe 24 de fotbalişti, dintre care 12 sunt străini.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *