Acţiune preventivă a poliţiştilor în Valea Roşie

0
123

prevenireÎn cadrul Programului de prevenire a infracţiunilor de furt din buzunare şi din auto, care îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din buzunare şi din autoturisme, poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 3 Poliţie Craiova au organizat, joi, o acţiune de informare a cetăţenilor.

Poliţiştii craioveni au acţionat în zona pieţei ,,Eroilor” din cartierul Valea Roşie pentru prevenirea şi combaterea acestor genuri de infracţiuni, astfel că pe parcursul desfăşurării acţiunii au stat de vorbă cu aproximativ 50 de craioveni cărora le-au fost înmânate  pliante cu recomandări.

Prin activităţile de acest gen se urmăreşte în primul rând creşterea nivelului de informare a populaţiei şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun în cazul neadoptării unui comportament preventiv şi neluării măsurilor de asigurare a bunurilor personale.

Astfel, poliţiştii recomandă să nu purtaţi portofelul în plase, nici bani sau alte valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizate de hoţi. În cazul în care vă aflaţi într-o zonă aglomerată, ţineţi geanta lipită de corp şi protejaţi-o cu una din mâini. Dacă atunci când vă aflaţi într-un mijloc de transport în comun vă simţiţi înconjuraţi şi înghesuiţi de diverşi indivizi, schimbaţi-vă imediat locul!