Și-a ucis fiul vitreg cu toporul

0
124

Un bărbat de 68 de ani, din comuna Dobrești, a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor calificat în baza mandatului emis pe numele său de Tribunalul Dolj. Supărat după discuții repetate cu fiul său vitreg, care locuia în aceeași casă cu el, autorul l-a ucis în somn, luni dimineață, lovindu-l repetat în cap cu muchia unui topor.

Judecătorii Tribunalului Dolj au dispus, marți, 11 august a.c., arestarea preventivă a lui Ștefan Chiriță, de 68 de ani, din satul Căciulătești, comuna Dobrești, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat: „Admite propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Chiriţă Ştefan, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 11.08.2015, până la data de 09.09.2015, inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Chiriţă Ştefan. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din 11 august 2015”, se arată în încheierea de ședință a instanței.

Bărbatul fusese reținut o zi mai devreme, luni, 10 august a.c. după ce s-a stabilit că și-a ucis fiul vitreg. Potrivit anchetatorilor, luni dimineața, puțin după ora 8.00, Ștefan Chiriță a sunat pe 112 și a anunțat că l-a lovit de mai multe ori cu un topor pe fiul său vitreg. Imediat la fața locului au ajuns polițiștii din localitate, au constatat că cele sesizate se confirmă, astfel că a fost anunțată echipa complexă de cercetare formată din polițiști de investigații criminale, criminaliști și condusă de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj care a sosit în comună. Din cercetările efectuate și după discuții cu autorul, oamenii legii au stabilit că, pe fondul unor neînțelegeri și certuri mai vechi, luni dimineață, autorul, Ștefan Chiriță, imediat ce s-a trezit, a ieșit în curte, a luat toporul și a revenit în locuința comună unde a început să-și lovească fiul vitreg, Sorinel Nederu, de 39 de ani, cu muchia toporului în cap. Victima nici n-a știut ce se petrece întrucât dormea. După ce n-a mai mișcat, autorul a chemat poliția.

Ștefan Chiriță a fost ridicat și adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost audiat și reținut pentru 24 de ore în cursul zilei de luni, iar marți a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.