Hotărârea nu este definitivă! Craioveanul acuzat de şantajarea fostei iubite, plasat sub control judiciar

0
129

Magistraţii Judecătoriei Craiova au decis, marţi, să înlocuiască măsura arestării preventive a lui Ilie Răzvan Patuşinschi, craioveanul de 27 de ani arestat pe 11 iunie sub acuzaţia de şantajare a fostei iubite, cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Cu toate acestea, tânărul a rămas în spatele gratiilor întrucât hotărârea nu este definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au hotărât marţi, 11 august a.c., să-l plaseze sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pe Ilie Răzvan Patuşinschi, tânărul de 27 de ani din Craiova acuzat că îşi şantaja fost iubită. Bărbatul trebuie să respecte o serie de obligaţii impuse de instanţă: „înlocuieşte măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul Patuşinschi Răzvan Ilie, prin încheierea din cameră de consiliu nr. 94/11.06.2015 a Judecătoriei Craiova, fiind emis mandatul de arestare preventivă nr. 64/11.06.2015 cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. Impune inculpatului Patuşinschi Răzvan Ilie respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la Secţia de Politie nr. 4 Craiova, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; să nu se apropie de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova. Hotărârea poate fi contestată de procurori, astfel că inculpatul va fi pus în libertate abia când va rămâne definitivă.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, pe 10 iunie a.c., seara, poliţiştii craioveni l-au prins în flagrant pe Ilie Răzvan Patuşinschi, de 27 de ani, din Craiova, în timp ce primea de la partea vătămată Sorina B., de 24 de ani, din Balş, judeţul Olt, suma de 2.000 lei. Acesta fusese denunţat de tânără, care le explicase poliţiştilor craioveni că bărbatul, ce îi fusese iubit până în ianuarie, când se despărţise de el, îi ceruse banii ameninţând-o că face publice fotografii compromiţătoare cu ea şi că o omoară. Pentru că se săturase de ameninţări, tânăra deschisese şi acţiune în instanţă şi obţinuse, pe 2 iunie a.c., un ordin de protecţie emis de Judecătoria Balş împotriva lui Patuşinschi, prin care i se interzicea apropierea la mai puţin de 50 metri de victimă, precum şi corespondenţa cu aceasta sau apeluri telefonice. În baza denunţului, poliţiştii craioveni au pus la punct toate detaliile şi l-au prins în flagrant pe bărbat la Electroputere Mall, din Craiova, suma de bani fiind găsită asupra sa. O zi mai târziu, pe 11 iunie a.c., Patuşinschi a fost prezentat Judecătoriei Craiova care i-a emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările în cauză şi l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ilie Răzvan Patuşinschi sub acuzaţia de şantaj, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Craiova pe 30 iunie a.c.