Incendii lichidate de pompierii doljeni

0
430

incendiuÎn doar 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a 11 incendii.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea Breasta, strada „Constantin Argetoianu”. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un scurtcircuit.

Şi Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 0,7 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

Luni, în jurul orei 13.40, Garda Intervenţie Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran aparţinând Consiliului Local Ostroveni. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta  pe o suprafaţă de aproximativ de 5 ha de vegetaţie uscată. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 2 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare.

Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran. În urma acestuia au ars vegetaţie uscată  pe o suprafaţă de aproximativ 30 ha, 20 ml fir senzitiv al instalaţiei principale de supraveghere, 10 ml izolaţie al gardului de sârmă şi o cutie conectori la centrala de baterii solare fotovoltaice. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.incendiu 1

Luni, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetaţie uscată pe un teren viran. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la vegetaţie uscată, iar în urma acestuia a ars o suprafaţă de aproximativ 0,5 ha. Din primele cercetări rezultă drept cauză probabilă a incendiului un foc deschis în spaţii deschise.

Pe lângă cele 11 incendii, pompierii doljeni au avut şi o intervenţie de şi 15 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.