Conferinţă naţională “SuperTeach”, la Craiova

0
579
Profesori, elevi, părinți, cu toții am visat măcar o dată la “o școală ca afară”. Dar cum arată “școala ca afară”, aceea în care ne-am dori să predăm, să învățăm, școala unde să ne înscriem copilul? La ce ne gândim când ne imaginăm “o școală ca afară”? Clase frumos decorate? Manuale colorate? Profesori buni? Părinți implicați? Elevi cuminți? Note de 10?

E suficient să facem investiții în clădiri și dotări tehnice sau e necesară și o poziționare a interesului copiilor în centrul sistemului educațional, simultan cu o schimbare a mentalității în educație și o repoziționare a meseriei de profesor între cele mai căutate și respectate meserii în România? Întrebări care îşi aşteaptă răspunsuri. În acest sens, sâmbătă, 11 iunie, la Hotel “Ramada”a avut loc Conferinţa “SuperTeach”, cu tema “Vreau o şcoală ca afară”.

Evenimentul a  fost moderat  Diana Brătucu, învățătoare, director al Școlii Gimnaziale “Traian”, facilitator Mentalitate Deschisă în Educație și liderul comunității “SuperTeach” Craiova. “Peste 150 de cadre didactice din ţară sunt prezente la această conferinţă. Ne dorim să aducem un strop de bine în sistemul de educaţie din România, să lucrăm şi să ne educăm copiii într-un spirit european, după deviza “SuperTeach – inspiraţie în educaţie “. Ideea a apărut în 2017 şi, de atunci, despre aceste lucruri am vorbit. Avem un slogan: “Există oameni care VOR şi POT şi ŞTIU şi FAC şi SUNT!”. Pe aceştia vrem să-i aducem lângă noi “, a precizat Brătucu. La rândul său, prof. Niculina Filat, de la Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu” din Bucureşti, a menţionat: “Vorbim despre o mentalitate deschisă, despre o mentalitate harnică, prin care atât elevii cât şi cadrele didactice să dezvolte educaţia românească, prin metode europene. Nu ne mai dorim acea mentalitate închisă, reticentă la nou”.

Daniel Alexandru Ion, inspector general al ISJ Dolj: “Schimbarea trebuie să pornească de la noi”

Prezent la întâlnire, prof. dr. Daniel Alexandru Ion, inspector – general al învăţământului doljean, a vorbit despre meseria de dascăl, cea care trebuie să principală, dincolo de funcţiile ocupate într-o anumită perioadă. “Sunt onorat să particip la această conferinţă şi vin, în primul rând, în calitate de dascăl, una de care sunt mândru. Este o condiţie de bază pentru cei care ocupă, vremelnic, funcţii de conducere. Cu adevărat dascăl m-am simţit la Colegiul Militar “Tudor Vladimirescu”, într-un colectiv minunat, chiar dacă am trecut şi prin alte instituţii de învăţământ preuniversitar. Sunt omul care face echipă. Dar, schimbarea trebuie să pornească de la noi, să lăsăm orgoliile deoparte, iar interesul copiilor trebuie să primeze”, a spus inspectorul general al ISJ Dolj.