EcoFest 2021 – Ziua a cincea. Întâlnire cu primarul Craiovei

0
252

În ziua a patra (vineri 11.06.2021) a Festivalului Internațional al Filmului Ecologist EcoFest România – „Pentru Sănătatea Pământului” (organizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, cu sprijinul Primăriei Municipiului Craiova, a Consiliului Local, a Consiliului Județean Dolj, a Ministerului Culturii și a Ministerului Educației) a avut loc, la Colegiul Național „Elena Cuza” din Craiova, proiecția ultimului film la secțiunea „Competiție”: filmul SAMUEL IN THE CLOUDS / Samuel, aproape de nori – Belgia / Olanda / Bolivia, 2017.

Proiecția a fost precedată de două workshop-uri: unul susținut de Ovidiu Ușvat (actor la Teatrul Excelsior din București), despre arta improvizației scenice și celălalt de regizorul, scenaristul, actorul și cascadorul (format la școala de cascadorie a lui Sobi Csech) Andrei Chiriac, care a vorbit publicului despre serialul său Egregora – Comoara pierdută, ilustrându-și expozeul cu secvențe din filmările déjà efectuate. Serialul este planificat să aibă 36 de episoade.

La ora 12.00, a avut loc, la Centrul multifuncțional din Craiova (locul unde s-a mutat, provizoriu, Primăria Municipiului), o întâlnire a organizatorilor și a juriului Festivalului EcoFest 2021 cu edilul orașului, Lia Olguța Vasilescu. A fost o întâlnire caldă, prietenească, în care primărița a făcut o amplă prezentare a orașului, în toate aspectele sale definitorii: istoric, architectonic, cultural, economic, turistic, educațional.

În paralel, la Filarmonica Oltenia s-au finalizat ultimele preselecții de proiecte ecologiste din cadrul secțiunii „Zona liberă de Indiferență (ZLI)”. S-au adunat, până acum, peste 130 de proiecte care urmează să fie supuse jurizării. Mâine, în cadrul Galei de închidere a Festivalului se vor decerna premiile.

A cincea zi a Festivalului Internațional al Filmului Ecologist EcoFest România – „Pentru Sănătatea Pământului” s-a încheiat, la Filarmonica Oltenia, cu proiecția filmului american ARRIVAL / Primul Contact.