Cea de-a doua editie a Semimaratonului Craiovei va avea loc pe data de 29 septembrie 2019

0
610

Cea de-a doua editie a Semimaratonului Craiovei va avea loc pe data de 29 septembrie 2019, pe traseul  parcarea Salii Polivalente –  Parcul Tineretului si retur si va fi organizata sub egida Federatiei Romane de Atletism.

 Semimaratonul Craiovei este primul eveniment de fundraising comunitar din Craiova – un eveniment de alergare cu strangere de fonduri pentru proiecte din comunitate.

Prima editie a acestui eveniment sportiv organizat in data de 04 noiembrie 2018 de catre Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa Craiova a adus la start 400 de alergatori pentru 10 cauze inscrise, suma colectata fiind de 16.290 lei.

Cauze :

  1. “Stop Analfabetism drept Moștenire” (SAD) promotor: Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI)

Alergătorii vor susține stoparea analfabetismului din România. Prin gestul lor, 75 de copii din școlile pilot din Drăgotești și Valea Stanciului vor avea acces la o educație bazată pe un curriculum integrat și atractiv, utilizând tehnologii moderne, învățarea contextuală și prin emoții.

2.       Proiectul “Ajungem Mari” – promotor: Asociația Lindenfeld

Prin proiect se oferă educație continuă copiilor din centrele de plasament. Fondurile obținute vor fi folosite pentru a duce copiii într-o tabară unde să beneficieze de activități de dezvoltare personală.

3.       “Învăț să fiu independent!” – promotor:  A.N.C.A.A.R. filiala Craiova

Fondurile obținute vor fi folosite pentru ca tineri și copii cu autism să poată beneficia de terapii specifice oferite de un personal calificat în acest domeniu.

4.       “Să investim în sănătate” – promotor: Fundația Anya

Se intenționează colectarea de fonduri pentru achiziție de aparatură medicală pentru spitalele craiovene, respectiv un dispozitiv pentru dezghețarea plasmei proaspete congelate, plasmei decrioprecipitate și a crioprecipitatului de factor VIII;  încălzire sânge și produse sanguine labile.

5.       “Cățeii care salvează vieți!” – promotor: Centrul Național de Educare Canină – C.N.E.C.

Unicul centru acreditat din România pentru pregătirea câinilor de căutare și salvare umană are nevoie de echipamente specifice activității de căutare și salvare. Alergătorii vor susține astfel pregătirea câinilor pentru intervenția în situații de urgență, salvând astfel vieților oamenilor. Este vorba despre câini antrenați să caute și să salveze orice supravieţuitor de sub dărâmături, de pe orice teren accidentat şi inundaţii, din avalanșe și din apă.

  1. “EGAL”pentru copii și tineri din comunități dezavantajate promotor: Crucea Roșie filiala Dolj -Craiova

Suma obținută va fi utilizată pentru funcționarea Centrului EGAL care asigură zilnic pentru 30 de copii vulnerabili asistență în efectuarea temelor pe parcursul anului școlar și participarea la activități și cursuri în care sunt implicați și părinții acestora, în vederea ieșirii din situația de vulnerabilitate. Totodată se oferă masă caldă zilnic și suport social cu caracter unic (rechizite) pentru un număr de până la 50 de beneficiari unici din categoria de persoane vulnerabile.

7.       “Un pitic în țara lui Guliver” – promotor: Asociația Inimi Creative

Proiectul își propune să îi ajute pe copiii din mediul rural care nu au ieșit niciodată din satul lor, să viziteze un oraș mare, într-o excursie urbană. Vor fi copii mai creativi, mai inteligenți emoțional și cu mult curaj  în a face fapte mari. Vor fi copii care își vor imagina tot ceea ce pare imposibil și vor reuși să înfaptuiască ceea ce își imaginează, în graba lor de a deveni adulți. Prin educație creăm o societate mai bună!

8.       “Craiova pe biciclete” – promotor : Asociația Junior Chamber International Craiova

Unul dintre obiectivele proiectului este montarea de rasteluri pentru biciclete în liceele din oraș. Alergătorii vor contribui la păstrarea unui oraș mai educat, mai puțin poluat și pentru promovarea unui stil de viață sănătos.

9.      Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” – promotor: Asociația Vasiliada

A nu avea acces la o locuire adecvată reprezintă cea mai serioasă manifestare a excluziunii sociale. În cadrul centrului beneficiază de servicii sociale victime ale violenței domestice, tineri care provin din sistemul de protecție a copilului, bătrâni care au fost părăsiți sau înșelați de membri ai familiei, mame cu copii, familii care au rămas fără locuință în urma retrocedărilor și alte persoane aflate în situație de risc social. Banii vor fi folosiți pentru acoperirea nevoilor persoanelor aflate în cadrul Centrului.

  1. “Clubul MAC Program de dezvoltare vocațională” – promotor: Asociația RO-Talent, filiala Craiova

Fondurile vor ajuta la promovarea strategiei MAC de regândire a activității de învățare astfel încât elevii și tinerii să conștientizeze că este important să valorizeze deopotrivă Motivația, Abilitățile cognitive/vocaționale și Creativitatea. Proiectul propune o strategie de învățare care să ușureze procesul de învățare și care poate fi replicat cu ușurință de către personalul didactic abilitat pentru desfășurarea activităților didactice.

11.   “Amenajare și dotare sala Aikido”-  promotor: Clubul Sportiv MEIYO Craiova

Banii obținuți vor fi folosiți pentru amenajarea și dotarea unei săli de AIKIDO în care să se practice această artă marțială pentru ca oamenii să-și dezvolte abilități noi, să se armonizeze pe sine și să învețe să găsească echilibrul între trup, suflet și minte. Proiectul își propune introducerea AIKIDO-ului în programul fiecărui copil, pentru a-i învăța să dețină un autocontrol puternic și să se maturizeze în gândire – elemente care îi pot ajuta să-și rezolve și să gestioneze problemele în viața de adult.

  1. ʺVreau în clasa a IX – a! ʺ- Fundația World Vision România

Banii obținuți vor susține copiii fără posibilități materiale din mediul rural să își continue studiile la liceu. Beneficiarii acestui proiect sunt absolvenți de gimnaziu, din zone rurale, care au luat examenul de capacitate și sunt motivați să își continue studiile, dar nu au parte de susținere financiară.

  1. ʺPutem schimba destine!ʺ Asociația de Consultanță și Consiliere Economico – Socială Oltenia

Fondurile obținute vor ajuta la achiziționarea  unui echipament radiologic de ultimă generație, mobil și cu un grad de iradiere mult mai mic față de cel existent  în cadrul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia Craiova, care deține în prezent o instalaţie fixă ROENTGEN DIAGNOSTIC cu un post grafie pusă în funcțiune în anul 1982.

 

  1. ʺ Tabăra Bucuriei ʺ (prima tabără din Oltenia pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave) Asociația Bucurie pentru Viață

Alergătorii care susțin această cauză vor ajuta la construirea primei tabere din Oltenia pentru copii cu afecțiuni oncologice și alte afecțiuni grave. Aceasta va fi construită la Bratovoești în județul Dolj. Proiectul are drept scop diminuarea riscului de izolare socială a beneficiarilor, prin mijloacele specifice ale terapiei recreative, creșterea stimei de sine, precum și prin consilierea familiilor copiilor bolnavi