O nouă serie de video Ford : „Cele mai bune drumuri pentru şofat din Europa”

0
155

Are o lungime de 330 kilometri, peste 100 de curbe periculoase şi oferă unele dintre cele mai incredibile privelişti din Europa. Acesta este Transfăgărăşanul, una dintre cele şase rute prezentate într-o nouă serie video intitulată „Cele mai bune drumuri pentru şofat din Europa”. Inginerii Ford Performance conduc periodic pe cele mai dificile drumuri de pe continent pentru a testa diverse modele în medii sau locaţii inedite. Compania are de asemenea decenii de experienţă în căutarea drumurilor perfecte pentru testarea noilor autovehicule de către jurnalişti din industria auto.ford

           Acest lucru a susţinut o cercetare care a durat un an de zile şi un proces de clasificare din partea unei echipe care a parcurs în total 15.000 de kilometri în căutarea călătoriei extreme cu maşina în Europa. Lucrând cu Ford şi BP/Castrol, experimentatul jurnalist auto Steve Sutcliffe a oferit experienţa sa acestui proiect deosebit care prezintă adevărate „comori” în materie de drumuri, reuşind totodată să pună în lumină zone geografice mai puţin cunoscute. În şase clipuri video, Sutcliffe porneşte la volan pentru a explora fiecare drum, oferind în acelaşi timp informaţii de ordin istoric şi cultural pentru fiecare locaţie. „Unele dintre drumurile care nu au intrat efectiv în listă sunt uimitoare, dar noi nu am căutat doar trasee şerpuite pentru a fi pe placul fanilor auto. Am punctat fiecare rută pentru „senzaţiile” de la volan, calitatea suprafeţei drumului, accesibilitate, ospitalitate, peisaj, mâncare şi băutură. Pasionaţii cunosc unele dintre drumuri, cum ar fi Şoseaua Transfăgărăşan din România, dar probabil nu şi C462 din Spania. Într-un fel, ar fi plăcut să păstrăm aceste drumuri pentru noi înşine– dar când sunt atât de bune, ele trebuie împărtăşite…”, a subliniat jurnalistul auto Steve Sutcliffe.

A condus modelul Ford care se potriveşte cel mai bine fiecărei rute

          Pentru fiecare video din seria „Cele mai bune drumuri pentru şofat din Europa”, Sutcliffe a condus modelul Ford care se potriveşte cel mai bine fiecărei rute, incluzând noile Focus RS, Mustang 5.0 V8 GT, Mustang 2.3 EcoBoost, Focus ST, Focus ST diesel şi Fiesta ST. „Scopul nostru a fost să împărtăşim cunoştinţele noastre despre cele mai bune drumuri pentru şofat din Europa. E o adevărată listă cu dorinţe nu doar pentru fanii auto, ci pentru oricine doreşte să îşi planifice o călătorie uimitoare cu maşina.”, a spus Mark Truby, vicepreşedinte, Comunicare şi Relaţii Publice, Ford Europa.  ford1

România, Şoseaua Transfăgărăşan: A fost construită de Nicolae Ceausescu, pentru ca populaţia să se poată refugia imediat în munţi în cazul unei invazii a URSS. Trece chiar pe lângă castelul lui Vlad Ţepeş – sursa reală de inspiraţie pentru contele Dracula. “Dacă eşti cu adevărat pasionat de condus, Transfăgărăşanul este realmente genul de loc din lista cu dorinţe si trebuie vizitat…”, a spus Sutcliffe.

Marea Britanie, North Yorkshire, Blakey Ridge: Urmăreşte în general traseul unei vechi linii feroviare către liniştitele mine de minereuri de fier de acum din mlaştini. Din fericire, a fost filmat chiar înainte de începerea unei uriaşe furtuni de zăpadă. „Felul în care şerpuieşte printre mlaştini, formând creste oarbe şi curbe rapide, dar foarte înguste de-a lungul întregului traseu este complet fascinant.”, susţine jurnalistul auto.

Spania, Catolonia, C462: Ducând către un dig, drumul a fost construit pentru o centrală electrică planificată, dar care nu a mai apărut. Literalmente un drum către nicăieri. „E aproape tot ceea ar putea oferi vreodată un drum şi are trei secţiuni diferite. Una care e rapidă şi fluidă, alta care constă în mare parte din tuneluri şi a treia secţiune care e mai îngustă şi mult mai şerpuită(întortocheată).”, a subliniat Steve Sutcliffe.

Franţa, Alpi, D526 şi D926: Una dintre cele mai dificile etape ale Turului Franţei din 2015 şi o provocare similară pentru o maşină. „Dintre toate drumurile pe care am mers cred că acesta este preferatul meu. A fost/este cu adevărat impresionant să conduci pe el, da, dar e pur şi simplu uimitor şi doar să priveşti, să fii acolo.”, spune Sutcliffe.

Germania, Şoseaua din Pădurea Neagră, B500: Puţin peste 40 de kilometri prin Pădurea Neagră, cu drumuri mai mici, la fel de dificile, care se ramifică din ea. În timpul filmării a plouat continuu timp de patru zile. „Bicicliştii se îngrămădesc pe B500 în lunile de vară şi cine i-ar putea învinui când recompensele sunt atât de mari ?”, declară Sutcliffe.

Mallorca, MA10 Drumul muntelui”: Originile române şi o mănăstire îndepărtată care a fost construită în partea de sus a drumului pentru a fi într-adevăr  dificil de ajuns la ea.   „Drumul în sine e o adevărată încântare pe care sa conduci , în spirală de-a lungul extremităţii nordice a insulei, mergând prin tuneluri şi de-a lungul lacurilor, peste poduri de piatră în construcţie.”