Nicuşor Constantinescu susţine că toate organizaţiile PSD au cerut schimbarea lui Robert Cazanciuc

0
309

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, susţine că toate organizaţiile PSD din ţară au cerut schimbarea lui Robert Cazanciuc de la Ministerul Justiţiei şi este convins că acest lucru se va întâmpla în următoarele zile.

Nicuşor Constantinescu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că este nemulţumit de activitatea lui Robert Cazanciuc în fruntea Ministerului Justiţiei deoarece toate memoriile pe care i le-a trimis pentru a semnala abuzurile la care este supus de către procurori au rămas fără răspuns, transmite corespondentul MEDIAFAX. “Mi-am exprimat nemulţumirea împotriva domnului Cazanciuc, ministrul Justiţiei, pentru simplul fapt că am făcut şi eu «n» memorii ca cetăţean al României către dânsul şi când eram în America şi când eram în România şi în care am spus că am fost cercetat abuziv de către procurori – cercetarea abuzivă reprezintă o infracţiune – şi nu am primit nici măcar răspuns deşi domnul ministru al Justiţiei, indiferent cum îl cheamă este cel mandatat de lege şi de Constituţie să apere drepturile de cercetare în justiţie ale cetăţenilor români. Dreptul acesta, când îl încalcă cineva, ministrul Justiţiei, sesizat, trebuie să trimită Inspecţia Judiciară, trebuie să sesizeze CSM şi să-ţi răspundă: «da, domnule, în speţa în care ai reclamat dumneata s-a încălcat procedura cutare, s-au încălcat drepturile omului»”, a afirmat Nicuşor Constantinescu.

El a precizat că toate organizaţiile PSD au cerut la ultimul Comitet Executiv al partidului shimbarea din funcţie a lui Robert Cazanciuc.”Dacă nu am primit niciun răspuns înseamnă că este complice şi dânsul la tot acest sistem. De aceea, la ultimul Comitet Executiv toate organizaţiile PSD, inclusiv organizaţia PSD Constanţa, au cerut schimbarea ministrului Justiţiei, Cazanciuc, care a tolerat aceste abuzuri grave. Şi o să vedeţi că va fi schimbat. Nu am fost acolo, am vorbit cu colegi care au fost acolo. (…) Domnul Cazanciuc va pleca din funcţia de ministru al Justiţiei în două – trei zile, dacă eu vă spun că aşa o să fie, o să vedeţi”,a mai declarat Nicuşor Constantinescu. Nicuşor Constantinescu a fost suspendat din PSD, printr-un ordin semnat de liderul partidului, Victor Ponta, după ce a trimis adrese în calitate de preşedinte executiv al PSD Constanţa, deşi fusese suspendat din aprilie din această funcţie.