Viitorul arată bine, prezentul Craiovei e gri

0
287

Viitorul – Universitatea Craiova 2-1

Au marcat: I. Hagi 43, Rivaldinho 57 / Bărbuţ 9.

Ovidiu, spectatori: 1.000.

Viittorul: Cojocaru 6 – Boboc 6, Ţâru 6, Ghiţă 6, de Noojier 6 – Iacob 5 (46 Mladen), T. Băluţă 6, Houri 7  – I. Hagi 8, Drăguş 6 (54 G. Ganea) 5, Rivaldinho 8 (68 Achim) 7. Antrenor: Gică Hagi. Rezerve: Tordai – Casap, Eric, Calcan.

Craiova: Pigliacelli 5 – Donkor 5, Kelic 6, Tiago Ferreira 3 (63 Bic) 4 – Martic 6, Mateiu 6 (75 Baicu) 4, Cicâldău 7, Bancu 6 – Mihăilă 3 (58 Drăghici) 4, Bărbuţ 7, Carlos Fortes 6. Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: L. Popescu – Dimitrov, Acka, Fedele.

Arbitru: Radu Petrescu 7.

Duelul celor mai spectaculoase echipe ale campionatului a fost înnobilat şi de prezenţa  Balonului de Aur de acum două decenii. Celebrul Rivaldo a dat lovitura de start, cu  speranţa că fiul său va recidiva în faţa Craiovei, după ce a adus victoria Viitorului în Cupa României, chiar în Bănie. A plouat abundent la mare, iar vântul este aproape nelipsit de la Ovidiu, însă terenul lui Hagi este impecabil, indiferent de condiţiile meteo. „Regele” a avut unsprezecele de bază odihnit, fiindcă rezervele îi aduseseră succesul net de la Giurgiu, în timp ce Mangia a apelat din nou la un sistem cu 3 fundaşi, cum face mereu la meciurile cu Viitorul. Oltenii mai aveau un dram de speranţă la titlu, dar meciul era mai degrabă unul direct pentru locul 3, de Europa League.

Debutul a aparţinut total oaspeţilor, care au ratat patru ocazii mari şi au marcat o dată. Fortes, de două ori, Cicâldău şi Bărbuţ au ratat ţinta, dar ultimul a transformat a doua şansă de care a beneficiat. Fortes a încercat să preia şi i-a ieşit un assist, deşi golul lui Bărbuţ a venit dintr-un ofsaid nesemnalizat. Viitorul s-a trezit după sfertul năucitor al oltenilor, iar replica adus-o Ianis Hagi, cu şuturi fenomenale de la distanţă. Primul a mângâiat încheietura barelor, al doilea fost scos greu de Pigliacelli, după ce mingea prinsese iarba udă, iar al treilea s-a oprit la vinclu, în finalul primei reprize.

Echipele care au oferit cel mai spectaculos meci al sezonului trecut, acel 3-3 din Bănie, aveau să ofere o altă reprezentaţie de nivel ridicat. În partea a doua, Craiova a avut o mare şansă de a reintra în avantaj, dar Mihăilă şi-a bătut joc de ea şi imediat ocazia s-a răzbunat. Donkor i-a scos din ofsaid pe oamenii lui Gică Hagi plecaţi pe contraatac şi a înlesnit până la capăt golul, deviind ideal pentru reluarea lui Rivaldinho, aplaudat de la lojă de tatăl său. Jocul s-a deschis total, echipele s-au întins şi contrele au adus şanse de gol de ambele părţi. Bărbuţ şi Achim n-au prins poarta de la 16 metri, Cicâldău n-a avut precizia lui Ianis la o lovitură liberă convenabilă, iar Houri n-a finalizat pe măsura acţiunii sale. Finalul a aparţinut gazdelor, Craiova fiind KO atât fizic, cât şi psihic şi aproape de a mai încasa. Ca şi în semifinala Cupei, Craiova a condus, dar s-a dovedit echipa mai naivă şi a fost întoarsă, de parcă Mangia, şi nu Gică Hagi, ar fi aliniat o echipă de puşti. Viitorul bate Craiova a doua oară în 10 zile şi este aproape să o scoată din Cupa României şi să o deposedeze şi de locul 3, fiindcă la egalitate de puncte trupa lui Hagi este superioară, deoarece n-a avut rotunjite punctele din sezonul regular. Cu pretenţii nejustificate la titlu, Craiova este în pericol să piardă şi cupele europene. Dar fanii din Bănie pot sta liniştiţi: Rotaru a anunţat că are bugetul asigurat până în 2022!