Universitatea joacă azi în fieful lui Hagi

0
196

Viitorul – Universitatea Craiova este un duel pentru locul 3, unul de Europa League. Se joacă de la ora 21.30, iar arbitru este bucureşteanul Radu Petrescu. 4 puncte sunt între Craiova şi Viitorul şi numai un succes al oltenilor ar tranşa practic lupta pentru ultima poziţie pe podium.

Pentru acest joc, Devis Mangia nu va conta pe Koljic, Cristea, Meza Colli, Briceag şi Nuno Rocha, iar primul 11 poate arăta astfel: Pigliacelli – Donkor, Kelic, Tiago Ferreira – Martic, Mateiu, Cicâldău, Bancu – Mihăilă, Bărbuţ, Carlos Fortes. La dispoziţie sunt şi: L. Popescu – Dimitrov, Acka, R. Popa, Fedele, Bic, Baicu.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în 2019, 0-0 în sezonul regular, la Ovidiu, şi 2-1 pentru Viitorul, în semifinalele Cupei, la Craiova, şi se vor mai întâlni de două ori şi după duelul din seara aceasta.

Gică Hagi a odihnit titularii în meciul de la Giurgiu, pe care l-a câştigat clar şi în aceste condiţii, scor 4-1, iar în seara aceasta ar putea utiliza echipa: Cojocaru – Boboc, Ţâru, Ghiţă, de Noojier – Vână, T. Băluţă, Houri  – I. Hagi, Drăguş, Rivaldinho.

La meci va asista şi Rivaldo, celebrul tată al atacantului de la Viitorul.

Iată cum prefaţează LPF duelul de astăzi:

“Meciul de la Ovidiu opune două dintre cele mai spectaculoase echipe ale campionatului!
– O singură înfrângere au suferit dobrogenii în ultimele șase meciuri de campionat, 0-1 acasă cu CFR Cluj, în rest au trei succese şi două remize.
– Două victorii, un egal şi două partide pierdute este palmaresul oltenilor pe teren advers în acest an calendaristic.
– Nouă dintre cele 13 succese bifate de Viitorul în sezonul 2018-2019 au fost la limită. În schimb, U Craiova a bifat 10 victorii din 15 la cel puţin două goluri diferenţă.
– 32 de goluri au înscris constănţenii în ediţia curentă, dintre care 22 din acţiune.
– 18 goluri au marcat elevii lui Gheorghe Hagi în ultimele 30 de minute.
– Craiovenii au al doilea cel mai bun atac din campionat: 47 de goluri marcate.
– 21 de goluri a înscris U Craiova din faze fixe, locul 1 la acest capitol!
– Șapte reuşite din afara careului mare au izbutit oltenii în primele 30 de runde, cele mai multe dintre toate competitoarele.
– 24 de goluri au marcat elevii lui Devis Mangia în prima repriză, dintre care 12 între minutele 31-45.
– 53,75 % a fost posesia “Ştiinţei” în primele patru meciuri din play-off, a doua cea mai bună dintre cele șase participante. Viitorul se clasează pe poziția a treia, cu o medie de 53 %.
– 4,25 şuturi/meci este media dobrogenilor în play-off, în timp ce U Craiova a înregistrat o medie de 3,75 şuturi/meci.
– Viitorul este echipa cu cele mai multe ocazii de gol din play-off, o medie de 12,5 ocazii/meci (U Craiova 8,5 ocazii/meci).
– Se vor confrunta a doua, respectiv a treia cea mai bună apărare din primele 30 de etape.
– Viitorul a încasat 30 de goluri, dintre care opt din faze fixe.
– Opt goluri au primit dobrogenii în ultimele 15 minute din prima repriză.
– U Craiova a încasat 27 de goluri, dintre care nouă din faze fixe.
– 14 meciuri fără gol primit a strâns Mirko Pigliacelli în ediţia curentă.
Cele două echipe s-au mai întâlnit pe prima scenă de 14 ori, de patru ori au câştigat dobrogenii, de cinci ori s-au impus oltenii, iar alte cinci jocuri s-au terminat la egalitate.
Palmares cu Viitorul gazdă: Șapte jocuri – două succese Viitorul – trei remze – două victorii U Craiova.
– Prima confruntare a avut loc pe 8 august 2014, Universitatea – Viitorul 2-2 (dublă Curelea, respectiv dublă Mitrea).
– Cea mai mare diferenţă de scor: 28 noiembrie 2015, Viitorul – U Craiova 4-0.
– Întâiul succes din contul oltenilor în Liga 1: 28 august 2016, U Craiova – Viitorul 2-1, marcatori Bancu, Măzarache, respectiv Casap.
– Ultima victorie bifată de dobrogeni: 7 mai 2017, U Craiova – Viitorul 0-1, gol Florinel Coman, rezultat prin care elevii lui Hagi au făcut un pas mare spre primul titlu din istoria clubului.
– Cele mai multe goluri: 28 aprilie 2018, U Craiova – Viitorul 3-3, marcatori Mitriţă, Al. Băluţă dublă, respectiv Cicâldău, Cr. Ganea dublă.
– Cea mai recentă întâlnire directă: 3 februarie 2019, Viitorul – U Craiova 0-0, meci în care Valentin Cojocaru a apărat un penalty.
– 18 jucători născuţi după 1 ianuarie 1996 a utilizat Viitorul în ediţia curentă, dintre care 15 autohtoni.
– 16 dintre cei 30 de fotbalişti cu minute în tricoul oltenilor în sezonul actual au contribuit la reuşitele craiovenilor cu cel puţin un gol şi/sau o pasă decisivă.
Dueul decarilor
Un duel foarte interesant se anunţă a fi cel dintre Ianis Hagi, liderul grupării de la malul Mării Negre, care şi-a trecut în cont opt goluri şi cinci pase decisive în 26 de jocuri, şi Alexandru Cicâldău, produs al Academiei din Ovidiu, transferat în vara lui 2018 la Craiova, autor a trei goluri şi patru pase decisive.
– Șase prezenţe în echipa etapei a adunat Ianis Hagi în ediţia curentă.
– Alexandru Cicâldău a început titular în 28 dintre cele 29 de meciuri în care s-a aflat pe teren.
Mediile de vârstă ale celor două loturi: Viitorul – 23 de ani; U Craiova – 25 ani şi 8 luni.
Duelul antrenorilor
Se vor duela cei mai longevivi tehnicieni activi în Liga 1 Betano!
Gheorghe Hagi a început ca antrenor în Liga 1 la Timişoara, în sezonul 2005-2006, Oţelul – Poli 0-2 (19 noiembrie 2005). Pe lângă Viitorul (din octombrie 2014), a mai antrenat FCSB (2007-2008). A strâns 184 de partide în principala competiţie internă din România, dintre care 81 încheiate cu victorii şi 44 cu remize.
Instalat la finalul lunii mai 2017, Devis Mangia a adunat 66 de partide pe prima scenă din România, 32 încheiate cu victorii şi 19 cu remize.”