Săptămâna remontadelor a continuat în Europa League

0
231

Cea mai dramatică săptămână a cupelor europene a continuat în Europa League. Oricum, în prim-plan au fost echipele din capitala Italiei, care duminică se vor întâlni într-un nou “Derby della Capitale”, în Serie A. Dacă AS Roma a produs şocul competiţiei, calificându-se spectaculos în dauna Barcelonei, după ce pierduse turul cu 1-4, rivala din Cetatea Eternă, Lazio, a fost contraperformera sferturilor Europa League, pierzând calificarea în Austria, după ce câştigase cu 4-2 pe Olimpico. Trupa lui Simone Inzaghi chiar a deschis scorul, dar gazdele au egalat la faza următoare. Echipa din oraşul lui Mozart a avut 4 minute incredibile, în care a punctat de 3 ori şi a reuşit o nouă calificare-surpriză, după ce le-a scos din competiţie pe Dortmund şi Sociedad. Cele 5 goluri s-au marcat în decurs de 21 de minute. Ştefan Radu a fot titular pentru laziali.

Şi ŢSKA Moscova sau Sporting Lisabona au fost inspirate de ceea ce au reuşit Roma şi Juventus, dar, ca şi Bătrâna Doamnă, nu au dus revanşele până la capăt. “Leii” din capitala Portugaliei au condus din prima repriză, dar nu au reuşit să împingă meciul în prelungiri, neavându-l nici pe golgheterul olandez Bas Dost. În Rusia, deşi pornea de la 4-1 după tur, Arsenal a fost la un gol de un rezultat care să-i răpească ultima şansă de a prinde un loc de Champions League pentru sezonul următor, dar a revenit pe final, marcând de două ori în ultimul sfert de oră.

Marseille a ajuns şi ea în semifinale, după un retur dramatic pe Velodrome, în care s-au marcat 3 goluri în primele 9 minute, iar suspansul a fost eliminat abia în prelungiri.

FC Salzburg – Lazio 4-1 (Dabbur 56, Haidara 72, Hwang 74, Lainer 76 / Immobile 55) (în tur 2-4)

Olympique Marseille – RB Leipzig 5-2 (Mitroglou 6, Sarr 9, Thauvin 38, Payet 60, Sakai 90+5 / Bruma 2, Augustin 55) (în tur 0-1)

Sporting Lisabona – Atletico Madrid 1-0 (Montero 28) (în tur 0-2)

ŢSKA Moscova – Arsenal 2-2 (Chalov 39, Nababkin 50 / Welbeck 75, Ramsey 90+2) (în tur 1-4)