S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul „Shakespeare”. Craiovenii pot obține și invitații!

0
188

Teatrul Național „Marin Sorescu” a pus în vânzare, de ieri, ora 13.00, online și la Agenția din strada „A.I. Cuza” nr. 11, biletele pentru Festivalul Internațional „Shakespeare”, care se va desfășura la Craiova în perioada 23 aprilie – 6 mai a.c. Cea de-a XI-a ediție a evenimentului, organizată sub genericul „Planeta Shakespeare”, aduce la Craiova peste 25 de spectacole din 13 țări: Polonia, Marea Britanie, Coreea de Sud, Africa de Sud, România, Rusia, Belgia, Franța, Japonia, Australia, Canada, Brazilia, SUA.

Pentru spectacolele care se vor juca în Sala „Amza Pellea”, prețul unui bilet este 100 lei, iar pentru cele care vor fi prezentate în Sala Studio a TNC, la Teatrul „Colibri” și în Aula „Buia” a Universității – 45 lei. La achiziția online, la acest preț se adaugă 2 lei. Spectacolele din aer liber vor fi cu acces liber pentru public.  De asemenea, disponibil la vânzare este și un abonament, în valoare de 300 lei, care include șase reprezentații în Sala „Amza Pellea”.

Alexandru Boureanu, managerul Teatrului Național „Marin Sorescu”, a anunțat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că pentru 33% din capacitatea sălilor de spectacol craiovenilor le vor fi oferite invitații, pe baza solicitărilor, iar pentru restul de 67% se vor vinde bilete, pentru a putea fi acoperite o parte din costurile festivalului, cele totale ridicându-se la 4.150.000 lei.

Festivalul Internațional „Shakespeare” este organizat de Teatrul Național „Marin Sorescu” și Fundația Shakespeare, susținut de Primăria și Consiliul Local Municipal Craiova, cofinanțat de Consiliul Județean Dolj, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Institutul Cultural Român. Ediția din acest an se va deschide în data de 23 aprilie, ziua nașterii și morții lui William Shakespeare.