Israelienilor cercetaţi pentru intimidarea lui Kovesi li s-a redus arestul la 20 de zile

0
209

Weiner Ron şi Geclowicz David, israelienii angajaţi de firma Black Cube pentru a strânge informaţii despre Laura Codruţa Kovesi, vor sta în total 20 de zile în arest preventiv după ce judecătorii le-au admis ieri contestaţiile la decizia iniţială de arestare pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, contestaţiile făcute de cei doi israelieni la decizia iniţială a Tribunalului Bucureşti. Magistraţii de la Curte au rejudecat cauza şi au dispus ca durata arestului preventiv să fie redusă la 20 de zile, în loc de 30. “Desfiinţează în parte încheierea contestată şi, în fond, rejudecând: Reduce durata arestării preventive faţă de inculpaţii GECLOWICZ DAVID şi WEINER RON, de la o perioadă de 30 de zile, la 20 zile, respectiv începând cu data de 03.04.2016 până la data de 22.04.2016, inclusiv. “, se arată în decizia comunicată de instanţă.

Decizia luată de Curtea de Apel Bucureşti este una definitivă şi nu va mai putea fi contestată de niciuna dintre părţi. Rămâne însă de văzut dacă la finalul celor 20 de zile de arest preventiv procurorii DIICOT vor cere prelungirea mandatelor sau vor propune alte măsuri preventive.

Weiner Ron şi Geclowicz David sunt urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, anunţau procurorii DIICOT. Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu opt persoane pe care trebuiau să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.