Benzema a anunţat că nu va juca la Euro 2016

0
274

Karim Benzema (28 de ani), atacantul francez de la Real Madrid, a postat, miercuri, un mesaj pe pagina personală de Facebook în care îşi anunţă fanii şi susţinătorii că, “din păcate”, nu va fi convocat la Campionatul European găzduit de Franţa în această vară.

“Din păcate pentru mine şi pentru cei care m-au susţinut şi mă susţin în continuare, nu voi fi selecţionat în lotul jucătorilor pentru Campionatul European din Franţa”, se arată în mesajul postat de Karim Benzema pe contul personal.

Benzema este implicat într-un scandal de şantaj sexual, împreună cu Mathieu Valbuena, colegul său de la naţionala Franţei. Benzema l-a şantajat pe Valbuena, susţinând că va face publice imagini intime cu el şi iubita sa. În urma acestui scandal, selecţionerul Didier Deschamps, a renunţat să-l mai convoace.

Jucătorul lui Real Madrid este cercetat de justiţia franceză pentru participarea la presupusa şantajare a colegului său Mathieu Valbuena cu o casetă cu conţinut sexual. Primul ministru francez, Manuel Valls, a luat poziţie în acest dosar, afirmând, pe 1 decembrie 2015, că “un mare sportiv trebuie să fie exemplar, iar dacă nu este exemplar, atunci nu are loc în naţionala Frantei”.