Au furat nisipul ce trebuia folosit în caz de inundaţii

0
121

Doi doljeni, un angajat şi directorul tehnic al unei firme din Bistreţ, sunt cercetaţi penal pentru furt calificat, după ce poliţiştii au stabilit că au sustras din nisipul pe care angajaţii Administraţiei Bazinale ABA Jiu îl lăsaseră pe raza comunei Bistreţ pentru a fi folosit în cazul unor inundaţii.

Poliţişti din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast s-au sesizat din oficiu despre faptul că din punctul denumit „La Bulgaru”, situat în imediata apropiere a localităţii Bistreţ, a fost sustrasă o cantitate de nisip depozitat de către ABA Jiu Dolj, pentru a fi folosit în eventualitatea necesităţii construirii de diguri de protecţie. Poliţiştii au stabilit faptul că în urmă cu aproximativ trei săptămâni lucrătorii ABA Jiu Dolj au depozitat cantitatea de 23 m.c. nisip ce urma să deservească autorităţile în eventualitatea în care ar fi fost nevoie la formarea de baraje, pentru a preveni inundarea zonei de apele fluviului Dunărea.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma cercetărilor s-a stabilit că miercuri după-amiază, din dispoziţia lui Ion Dincă, de 67 de ani, director tehnic la SC Agroservice SRL din Bistret, Dumitru Bulborea, de 30 de ani, s-a deplasat cu un excavator şi a sustras cinci cupe de nisip (aproximativ 3,5 m.c.), pe care l-a depozitat în incinta societăţii, pentru a astupa o groapă.

“Pe numele celor doi s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, urmând ca la definitivarea cercetărilor să se propună soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Băileşti”, a declarat comisar şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.