Salubritatea, suspectată că recrutează măturători cu cozi portocalii

1
170

Un nou scandal mocneşte, de mai bine de o săptămână, la Salubritate. În urma concursului pentru angajarea unui număr de 156 de muncitori, SRL-ul craiovean s-a trezit cu un vraf de reclamaţii, dar şi cu un protest spontan în curtea instituţiei. Cea mai gravă acuzaţie care i se aduce societăţii este că ar fi admis persoane care nu au experienţă şi nici măcar nu sunt domiciliate în Craiova.

Flaviu Sirop

Un nou interviu pentru angajarea la mătură are loc, astăzi, la sediul din strada Brestei al SC Salubritate SRL. Persoanele interesate de un loc de muncă sunt nevoite să se prezinte din nou în faţa comisiei de selecţie deoarece societatea craioveană a anulat primul concurs, care a fost organizat cu o săptămână în urmă. “Din cauza numărului mare de contestaţii depuse, dar şi a unor erori în procedura de preselecţie a lucrătorilor sezonieri, am decis să reluăm interviurile pentru a înlătura orice urmă de suspiciune legată de corectitudinea angajărilor”, a precizat Flaviu Sirop, directorul general al SC Salubritate SRL Craiova, într-un comunicat de presă.

Val de contestaţii şi miting în curtea instituţiei

Întrebat apoi care sunt “viciile de procedură” pe care le-au semnalat membrii comisiei de contestaţii, administratorul Sirop a spus, în schimb, că este vorba de “presiuni” făcute de mai multe persoane nemulţumite de faptul că au fost respinse la interviu. “Ca la orice concurs, sunt şi foarte mulţi respinşi. E dreptul lor de a face contestaţii. Le-am luat pe toate în considerare şi, pentru a nu ni se reproşa ceva, am decis să reluăm procedurile. E mai corect aşa”, a spus Sirop. Potrivit acestuia, ar fi vorba de un număr de 82 de contestaţii, la care se adaugă şi un protest spontan, care a avut loc săptămâna trecută în curtea instituţiei şi la care au participat 500 de persoane.

Persoane din afara Craiovei printre fericiţii admişi

Surse din cadrul administraţie susţineau ieri că motivul pentru care a fost anulat primul concurs ar fi cu totul altul. Mărul discordiei ar fi, în realitate, faptul că viitori angajaţi la mătură ar fi fost selectaţi pe criterii politice, în funcţie de cine pe cine susţine şi care de care are nevoie la următoarele alegeri locale. Unul dintre argumentele în acest sens ar fi faptul că anumite persoane au trecut proba interviului deşi nu mai lucraseră niciodată în domeniu şi nici nu aveau domiciliul în Craiova. “Sunt pure invenţii. Şi ce dacă nu au mai lucrat, şi ce dacă nu au buletin de Craiova? I-am luat şi pe aceştia pentru că nu vrem să ni se reproşeze că facem discriminări la angajare”, a replicat Sirop.

Aceeaşi comisie, aceleaşi criterii

Pe de altă parte, cu câteva zile înainte de primul concurs, conducerea Salubrităţii menţionase că principalul criteriu de selecţie al viitorilor angajaţi la mătură va fi experienţa, fiind considerat un atu şi faptul că au fost încadraţi, chiar şi pentru o perioadă scurtă, la activitatea de salubrizare a municipiului. Ieri, administratorul Sirop a menţionat că acest criteriu rămâne în vigoare, fiind dublat şi cu un altul, al seriozităţii. “Vrem să ne convingem că lucrăm cu persoane serioase. Probabil că membrii comisiei au aplicat şi acest criteriu”, a mai spus Sirop. În ciuda contestaţiilor, comisia de evaluare nu a fost schimbată, aceeaşi membri intervievându-i şi astăzi pe solicitanţi. Cei 156 de muncitori la Salubritate vor lucra din mai până în noiembrie şi vor primi 600 lei pe lună şi bonuri în valoare de 200 de lei.

1 COMENTARIU

  1. Cum vine asta?!!!!!!! Sa te angajezi maturator pe strada pe criterii politice??!!!! Acesti nenorociti de la PDL nu mai au nicio limita?!!!!!! Mari jigodii!!!! Avem posibilitatea pe 10 iunie sa-i maturam de la putere cu sau fara ajutorul salubritatii dar cu al votului!!!!!!

Comments are closed.