„Spirit. Culoare. Credinţă” – expoziţie cu tematică religioasă a artistului Daniel Guţă

0
181

Prezenţă artistică din ce în ce mai obişnuită şi apreciată în ultima vreme, Daniel Guţă a deschis o nouă expoziţie personală, de această dată la Galeriile „Vollard” ale Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

Intitulată „Spirit. Culoare. Credinţă”, aceasta reuneşte 20 de lucrări – pictură cu subiecte religioase în manieră modernă, pe sticlă şi lemn, pictură de şevalet, restaurare. Cele mai multe dintre ele sunt realizate în ulei pe sticlă: „Madona cu pruncul”, „Isus în grădină”, „Sfântul Ilie cu carul de foc”, „Sfântul Mihail”, „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, „Sfântul Luca cu îngerul”, „Sfânta Treime” ş.a. Ca tehnici, artistul foloseşte şi acril pe lemn („Cina cea de taină”, „Botezul Domnului”) şi acril pe pânză, în două lucrări de mari dimensiuni (200×131 cm) – „Inspiraţie divină” şi „Dar împărătesc”.

Născut la 17 iulie 1958, Daniel Guţă este absolvent al Liceului de Muzică şi Arte Plastice din Craiova, promoţia 1978, avându-i profesori pe Cicios Costas (pictură), Suzana Fântânariu (grafică) şi Ilie Berindei (sculptură). Din anul 2013 îşi completează studiile artistice la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Departamentul Restaurare Conservare Artă. În anii ’90 şi-a desfăşurat activitatea ca grafician la R.A.D.E.F. „România Film”, Filiala Craiova, iar de peste zece ani este artist plastic la Filarmonica „Oltenia”.

Expoziţia de la Galeriile „Vollard” ale Casei de Cultură „Traian Demetrescu” va putea fi vizitată până pe data de 19 ianuarie. Accesul publicului este liber.