Grafică pe mătase de Cornelia Petrescu, la Galeria „ARTA”

0
464

La Galeria „ARTA” a Uniunea Artiştilor Plastici din România – Filiala Craiova este deschisă, zilele acestea, expoziţia „Consubstanţialitate. Anotimpuri” cuprinzând 21 de lucrări de grafică pe mătase realizate de Cornelia Petrescu. Creaţiile, în stilul inconfundabil al artistei, vor rămâne pe simeze până la începutul săptămânii viitoare, urmând ca miercuri, 17 ianuarie, la ora 17.00, în acest spaţiu expoziţional să aibă loc vernisajul personalei de pictură a artistei Aurora Speranţa.

Născută în Corabia, judeţul Olt, la 1 ianuarie 1951, Cornelia Petrescu a absolvit Academia de Arte „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti – promoţia 1973, clasa profesorului Marin Gherasim. Remarcabilele lucrări de grafică pe mătase a căror autoare este au fost expuse de-a lungul timpului nu numai în România, ci şi în străinătate – Tokyo-Japonia, Lyon-Franţa, Herning-Danemarca, Luxemburg, Atena-Grecia ş.a. A realizat pentru Televiziunea Română filmul documentar „Arta aranjamentelor florale” (1991), a publicat studiul „Om Floare Univers” (Editura „Cugetarea Tigero”, Craiova, 1996) şi albumul „Theodor Aman – Semnificaţia unui destin” (Editura „Agora”, 2008), a ilustrat plicuri ocazionale, articole, cărţi şi albume.

***

«„Consubstanţialitate” străpunge tăcerea arborilor…

Sensibili la emoţiile umane, simţind buna intenţie şi ostilitatea deopotrivă, copacii trăiesc, gândesc, răspund, obosesc sau se sting…

Orice sentiment uman reprezintă un gând însoţit concomitent de un câmp energetic receptat de arbore. Posibilitatea de a se manifesta se află în interiorul lui, în coletul rădăcinilor sale, unde tratează informaţia şi pregăteşte răspunsul.

Acolo se află inima copacului… şi răspunde cu ea.

De aceea „Consubstanţialitate” – fuziune a spaţiului fizic şi psihic într-o integritate concepută ca absolută». Cornelia Petrescu