Doi tineri de 16 ani reţinuţi pentru talhărie calificată

0
140

Doi tineri din Craiova, ambii în vârstă de 16 ani, sunt acuzaţi de tâlhărie calificată după ce s-a stabilit că sunt autorii unei fapte comise în decembrie. Cei doi au acostat o fată şi un băiat, care stăteau pe o bancă, i-au furat telefonul fetei, l-au lovit pe băiat şi au fugit. Oamenii legii au reuşit să-i identifice şi, în cursul zilei de joi, 11 ianuarie a.c., pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Unul dintre autori a fost introdus în arest, întrucât al doilea era deja după gratii, arestat pentru o altă faptă. Poliţiştii au reuşit să recupereze şi telefonul furat, restituindu-l părţii vătămate.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat că, în urma activităţilor investigative şi de cercetare penală desfăşurate, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova au reuşit să identifice autorii unei tâlhării calificate, comise în luna decembrie a anului trecut asupra a doi tineri, fată şi băiat, de 15, respectiv 19 ani, pe strada Nicoale Iorga din Craiova. Pe numele autorilor au fost emise, în cursul zilei de joi, ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Mai exact, Darius B., de 19 ani, din Craiova, a fost cel care a sesizat, prin SNUAU 112, comiterea faptei, în luna decembrie. El le-a explicat poliţiştilor că stătea pe o bancă de pe strada Nicolae Iorga, împreună cu prietena sa, S.R., în vârstă de 15 ani, din aceaşi localitate, când au fost abordaţi de doi băieţi cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, unul dintre aceştia solicitându-i telefonul mobil prietenei sale, motivând că doreşte să verifice o adresă de Facebook. Profitând de neatenţia lor, tânărul respectiv a fugit având asupra sa telefonul mobil al fetei, iar celălalt tânăr care îl însoţea pe autor i-a aplicat o lovitură lui Darius B., provocându-i leziuni superficiale.

În cursul zilei de joi, 11 ianuarie a.c., în urma cercetărilor penale desfăşurate în cauză, au fost identificaţi autorii faptei, respectiv Gabriel Marius Roşca, de 16 ani, din Craiova, încarcerat deja în arestul IPJ Dolj, întrucât a fost arestat preventiv în altă cauză, şi Ştefan Daniel Ion, tot în vârstă de 16 ani, elev, din Craiova. Prejudiciul cauzat, respectiv telefonul mobil al tinerei de 15 ani, a fost recuperat de poliţişti şi restituit persoanei vătămate. „În urma analizării materialului probator administrat în cauză de poliţiştii Secţiei 4 Craiova, împreună cu procurorul care supraveghează cercetările, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute iniţial, respectiv furt calificat şi lovire şi alte violenţe, şi efectuarea în continuare a urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi tineri de 16 ani pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Pe numele acestora au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul IPJ Dolj şi cel de-al doilea autor al tâlhăriei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Cătălin Dochia.