Sentinţă definitivă! Câte 3 ani de puşcărie pentru tâlharii francezului din Cimitirul Ungureni

0
85

Cei trei inculpaţi care au atras în cimitirul Ungureni din Craiova un cetăţean francez, l-au bătut şi i-au luat toţi banii pe care îi avea la el, respectiv 2.840 euro, portofelul cu actele de identitate şi telefonul mobil, au fost condamnaţi definitiv. Luni, 11 ianuarie a.c., Curtea de Apel Craiova le-a respins apelurile ca nefondate, astfel că tâlharii rămân cu pedepsele primite la Judecătoria Craiova – câte 3 ani de închisoare cu executare fiecare.

Reamintim că, pe 11 august 2015 se înregistra pe rolul Judecătoriei Craiova dosarul în care Marian Pencea, de 34 de ani, din Craiova, şi Gyunel Sergeev Yosifov, de 29 de ani, cetăţean bulgar, erau trimişi în judecată, în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată, în aceeaşi cauză fiind deferită justiţiei, tot în stare de arest preventiv, şi Ionela Claudia Pencea, de 30 de ani, din Craiova, sora lui Marian şi concubina bulgarului, în sarcina ei fiind reţinută infracţiunea de complicitate la tâlhărie calificată.

Cei trei au ticluit un plan ca să-l jefuiască pe Joel Charles Wetzel, de 56 de ani, cetăţean francez. Astfel, din cercetările efectuate de anchetatori s-a stabilit că Ionela Claudia Pencea a fost plecată, la un moment dat în Franţa, unde Joel Charles Wetzel s-a amorezat de ea până peste cap. Tânăra a stat cât a stat pe acolo, apoi a revenit în Craiova, la fratele ei, Marian, şi la concubin, cetăţeanul bulgar Gyunel Sergeev Yosifov. Pe 30 iulie 2015, francezul, Joel Charles Wetzel, a ajuns în Craiova, s-a întâlnit cu Ionela, au ieşit în oraş unde au stat până seara, apoi aceasta l-a dus pe bărbat în Cimitirul Ungureni, unde fratele ei şi concubinul aşteptau. Au sărit pe francez, l-au bătut, i-au luat portofelul şi telefonul şi au dispărut toţi trei, după cum se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

 „S-a reţinut că inculpata Pencea Ionela Claudia, în data de 30.07.2015, în jurul orei 23.00, a condus persoana vătămată, cetăţean francez, în Cimitirul Ungureni din municipiul Craiova, unde inculpaţii Pencea Marian şi Yosifov Gyunel Sergeev au exercitat acte de violenţă asupra acestuia, lovindu-l cu pumnii şi picioarele la nivelul feţei şi trunchiului, provocându-i leziuni ce au necesitat unu număr de 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi au sustras de la acesta suma de 2.840 euro, portofelul cu acte de identitate şi un telefon mobil”, după cum ne-au declarat reprezentanţii Parchetului. Cetăţeanul francez a ajuns la spital, iar poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Craiova şi procurorii au reuşit să-i identifice pe autori, toţi trei fiind reţinuţi pentru 24 de ore pe 31 iulie. Pe 1 august au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova, care le-a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsura fiind prelungită de mai multe ori.

Pe 15 octombrie 2015, magistraţii Judecătoriei Craiova au soluţionat cauza, pronunţând sentinţa. Cei trei inculpaţi au recunoscut comiterea faptelor şi au cerut să beneficieze de prevederile Codului de procedură penală vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, solicitare admisă de judecători. Astfel, cei trei inculpaţi au fost condamnaţi la câte 3 ani de închisoare cu executare. Toţi trei au făcut apel, iar luni, 11 ianuarie a.c., Curtea de Apel Craiova le-a respins apelurile ca nefondate: „Respinge apelurile ca nefondate. Deduce în continuare arestarea preventivă a inculpaţilor de la 15.10.2015 la zi. Cheltuielile judiciare din apel rămân în sarcina statului, din care câte 360 lei onorarii avocat oficiu pentru fiecare dintre cei trei inculpaţi. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică din 11.01.2016”. Inculpaţii, care sunt în acest moment încarceraţi în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, vor rămâne acolo până la ispăşirea pedepselor.